Mii de euro sunt alocate sap­ta­manal copiilor imigrantilor din Eu­ropa de Est de guvernul de la Londra. Situatia este cu atat mai de­ranjanta pentru britanici cu cat este vorba despre copiii pe care imigra
Mii de euro sunt alocate sap­ta­manal copiilor imigrantilor din Eu­ropa de Est de guvernul de la Londra. Situatia este cu atat mai de­ranjanta pentru britanici cu cat este vorba despre copiii pe care imigrantii stabiliti in Marea Britanie i-au lasat in tarile de origine, scrie co­tidianul Daily Mail. De aceste alo­catii beneficiaza cel putin 14.000 de imigranti est-europeni din Regatul Unit, iar valoarea anuala a spriji­nului financiar pentru cresterea copiilor se ridica la aproape 1,5 milioane de euro. "Sunt cu 200.000 mai multi copii care traiesc in saracie fata de anul trecut. Alocatiile pentru copii sunt un instrument vital in lupta im­potriva saraciei infantile", a de­clarat pur­tatorul de cuvant pe probleme de buget al conservatorilor, Phi­lip Hammond. "Atunci de ce Gordon Brown aloca mii de lire sterline saptamanal, sub forma de alocatii, unor copii care nu locuiesc aici si care e posibil sa nu fi vizitat niciodata Marea Britanie?", s-a intrebat acesta.  REGULI. Fondurile pentru ajutoare sociale pot fi accesate de imigrantii din opt state comunitare care au aderat in 2004 (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Letonia, Lituania, Estonia) cu conditia sa aiba o slujba. Dupa un an de munca, ei pot solicita aceleasi ajutoare sociale pe care le primesc cetatenii britanici. Potrivit unor statistici date publicitatii la inceputul acestui an, aproape 70.000 de imigranti din cele opt noi state comunitare din estul Europei solicita alocatii pentru copiii lor. Autoritatile britanice aloca 26 de euro saptamanal pentru primul copil al unei familii si 17 euro pentru restul copiilor. (I.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.