Cele doua echipe ale revistei culinare au cistigat trei premii la Concursul International de Gatit in Aer Liber.

Soni si Marcel Farcas au dat gata
papilele gustative ale juriului de la Gilau Romania a concurat alaturi de Franta, Germania si de Ungaria la prima editie a Concursului International de Gatit in Aer Liber, eveniment care a fost organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, intre 14 si 16 septembrie, la Castelul din Gilau, judetul Cluj. Revista Bucataria pentru toti" a participat la concurs cu doua echipe, una condusa de Alexandru Soni" Padurean, si alta condusa de Marcel Farcas, ambii avind ca singur subaltern pe Ioana Opris. Prima echipa a cistigat doua premii - Premiul Special al Juriului pentru Complexitate si locul II pentru creativitate, in timp ce cea de-a doua echipa a obtinut locul II la mincaruri gatite pe plita. In Bucataria pentru toti", Soni este autorul rubricii Nazbitiile lui Soni", iar Marcel pregateste o noua rubrica pe teme oenologice. Revista are un tiraj de aproape 50.000 de exemplare, apare in prima zi de joi a fiecarei luni si costa 1,6 lei. Campionatul de Gatit in Aer Liber de la Gilau a pus in joc un Mare Premiu in valoare de 1.000 de euro, dar a oferit concurentilor, profesionisti sau amatori, si alte surprize. Probele prin care au trecut concurentii au cuprins doua clase mari si alte sectiuni. Prima a presupus mincaruri gatite in aer liber, cu Sectiunile gratar, plita, ceaun sau meniuri vegetariene, iar a doua, cea de expozitie de arta culinara, Sectiuni ca hrana rece, dulciuri, creatie culinara si meniuri alternative. Potrivit organizatorilor, campionatul este un demers cultural, un spatiu al celei de-a treia culturi, menit sa inlesneasca apropierea, dialogul si comunicarea reala pe toate palierele esentiale ale existentei".