Antrenoarea Catalinei Ponor sustine ca rezultatele obtinute la Campionatele Mondialele de gimnastica de la Stuttgart nu ar merita premiate de Agentia Nationala pentru Sport.

Mariana Bitang a decis sa revina in gimnastica in urma cu patru luni pentru a o antrena pe tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor. Prima „tinta" a celor doua au fost Campionatele Mondiale de la Stuttgart. Chiar daca nu a luat medalie la aparatul favorit - birna, la care a terminat doar pe pozitia a patra, Catalina a punctat decisiv in intrecerea pe echipe, unde Romania a obtinut o medalie de bronz. Pentru rezultatele obtinute in Germania, ANS o va premia, conform legii, pe gimnasta cu 130 de milioane de lei. Un procent din aceasta suma i-ar reveni antrenoarei Mariana Bitang, care refuza insa sa fie premiata de la bugetul statului. "In primul rind, consider ca aportul meu la obtinerea medaliei de bronz pe echipe a fost extrem de mic. In concluzie, nu merit aceasta premiere. Eu nu m-am intors in gimnastica pentru bani. Au fost momente in care am cistigat titlul mondial si am fost recompensata cu un milion de lei. Nu asta m-a tinut in sala", a afirmat Mariana Bitang. Mai mult, antrenoarea Catalinei Ponor refuza si recompensa financiara ce i-ar reveni, conform legii sportului, pentru obtinerea locului patru la birna. „Acest rezultat nu merita premiat", a concluzionat antrenoarea.

In asteptarea banilor de la ANS, „vedeta" delegatiei noastre la Stuttgart, Steliana Nistor, si-a aniversat simbata majoratul. Desi familia nu a putut fi alaturi de ea, mama si fratele Stelianei au vrut sa fie primii care-i ofera cadoul. „Inainte de a pleca spre Constanta, joi, a trecut pe la Sibiu. Astfel ca si-a primit darurile. Eu i-am dat un lantisor, fratele ei Bogdan i-a daruit o pereche de cercei, iar patronii mei i-au cumparat o bratara. I-au placut foarte tare", a spus mama gimnastei, Steliana Dovlecel. Nici colegele si antrenorii nu s-au lasat mai prejos si au asaltat-o pe Stela cu daruri. Daca doamna Elena Grecu, sotia lui Dan Grecu, i-a oferit un tigrisor, cu mentiunea „Sa fii un tigru la Olimpiada!", iar sotia antrenorului Aurelian Georgescu i-a dat cadou un maimutoi cu diploma de absolvire, fetele i-au daruit o bratara din aur marca Jennifer Lopez. Petrecerea a avut loc la hotelul Savoy din Constanta, unde fetele se afla in cantonament, tortul diplomat fiind oferit de directoarea DJTS Constanta, Elena Frincu. „Era fericita si multumita de cum a decurs ziua ei. Mi-a povestit ca, dupa cele doua antrenamente, le-a scos pe fete la bowling", a mai spus mama Stelianei. Componentele lotului olimpic feminin de gimnastica se afla pentru 12 zile in cantonament pe litoral, ele urmind sa vina apoi la Izvorani, sala din Deva fiind in renovare.