Dupa episodul de la sfarsitul lunii august, cand sute de oameni din zeci de localitati din Maramures au pus pe jar autoritatile, dupa ce, povesteau ei, au vazut o dara de fum alb, si un avion disparand dupa munte, povestile cu avioanele fantoma s-au
Dupa episodul de la sfarsitul lunii august, cand sute de oameni din zeci de localitati din Maramures au pus pe jar autoritatile, dupa ce, povesteau ei, au vazut o dara de fum alb, si un avion disparand dupa munte, povestile cu avioanele fantoma s-au mutat la Suceava. Sute de oameni din satul Bogata, comuna Baia, povestesc de cateva zile despre avionul care ar fi cazut, la sfarsitul saptamanii trecute, pe dealurile impadurite de langa satul lor. Le-au facut zile negre si jandarmilor, politistilor si specialistilor in comunicatii ajunsi la fata locului pentru a cauta aparatul. Fiecare a vazut sau macar a auzit din vecini unde a cazut avionul.

In cazul „accidentului aviatic” de la Suceava totul a plecat de la o problema de ordin tehnic. Un controlor de trafic al turnului de control de la Aeroportul Salcea a anuntat ca mai multe avioane de linie aflate in zbor au receptionat un semnal S.O.S. de la sol. Semnalul venea de undeva din zona comunei Fantana Mare, si s-a banuit ca ar putea sa provina de la un aparat de zbor care sa fi cazut in zona. Imediat, zona de unde venea semnalul a fost i mpanzita de zeci de politisti, jandarmi si specialisti de la Autoritatea Nationala de Reglementari in Comunicatii si Tehnologia Informatiei Iasi, sositi de urgenta la Suceava. Brusc, vazand ca in zona lor este cautat un avion, oamenii au inceput sa indruge fel de fel de povesti. Unii spun ca au auzit o bubuitura puternica, altii au vazut flacari pe cer, ba chiar unii au vazut coada avionului infipta intr-un deal. Un barbat din sat, Gheorghe Mihai Sofia, in varsta de 65 de ani, le-a povestit convins si ziaristilor. „Joi dimineata, asa pe la 4, mai tot satul a auzit un zgomot puternic si apoi o bubuitura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.