Presedintele George W. Bush a decis sa il numeasca pe Michael Mukasey, un judecator retras din activitate, in functia de procuror general al Statelor Unite, functie ramasa vacanta dupa demisia lui Alberto Gonzales, informeaza Reuters. Gonzales a para
Presedintele George W. Bush a decis sa il numeasca pe Michael Mukasey, un judecator retras din activitate, in functia de procuror general al Statelor Unite, functie ramasa vacanta dupa demisia lui Alberto Gonzales, informeaza Reuters. Gonzales a parasit oficial functia vineri dupa-amiaza, dupa ce luna trecuta si-a anuntat de­misia, ca urmare a unor scandaluri centrate in jurul ideii ca ar fi concediat mai multi judecatori pe criterii politice.  CONSERVATOR. Michael Mukasey este cunoscut pentru vi­ziunile sale conservatoate in ceea ce priveste respectarea legii si a or­dinii, informa ieri presa americana. El a fost numit judecator fe­deral in 1987, pe cand la condu­cerea tarii se afla republicanul Ro­nald Reagan, iar de anul trecut s-a dedicat practicii private. El este re­ceptat ca o autoritate in dome­niul securitatii nationale, in ultimii ani prezidand mai multe procese in care au fost implicati suspecti de terorism. Michael Mukasey si fiul sau, Marc, sunt consilieri ai unuia dintre candidatii republicani la presedintie, Rudy Giuliani.De altfel Marc Mukasey lu­creaza la aceeasi firma cu Giuliani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.