Publicatia "Sunday Telegraph" dezvaluie in numarul care a aparut ieri ca armata americana are pregatite doua planuri principale de atac, unul se refera la distrugerea uzinelor si instalatiilor nucleare aflate in diferite zone ale Iranului, al doilea
Publicatia "Sunday Telegraph" dezvaluie in numarul care a aparut ieri ca armata americana are pregatite doua planuri principale de atac, unul se refera la distrugerea uzinelor si instalatiilor nucleare aflate in diferite zone ale Iranului, al doilea cuprinde harta celor peste 2000 de obiective terestre, militare si economice, care vor fi aneantizate in atacuri succesive. Responsabili de la Pentagon si CIA au declarat ca nu exista nici o indoiala: la Casa Alba s-a decis atacarea Iranului. Corespondentii de la Washington transmit ca presedintele Statelor Unite vrea sa puna capat eforturilor diplomatice si jocurilor sterile cu sanctiunile economice si este inclinat sa ordone un atac masiv si distrugator asupra tuturor instalatiilor nucleare iraniene. Inainte de acest atac, autoritatile americane vor da un ultim avertisment Teheranului sa inceteze amestecul sau brutal in Irak si inarmarea militiilor siite. Unitati de comando americane se pregatesc in acest sens sa treaca granita irakiano-iraniana si sa atace bazele din sudul Iranului, unde se antreneaza extremistii siiti irakieni (unitatile "Kuds"). Ca represalii, Teheranul ar putea sa intrerupa transportul petrolului din Golful Persic. Un "casus belli" la care armatele Statelor Unite vor actiona cu intreaga lor forta. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.