PULSUL MEDICINEI
Capitolul de sanatate unde cunostintele populatiei se amesteca talmes-balmes intr-o veritabila ciulama de adevar si eroare este capitolul germenilor, cum numeste medicina agresorii care aduc infectii.

Ei bine, in aceasta "sacosa" mare purtand eticheta de germeni se gasesc in principal virusurile si microbii. Care este diferenta dintre ei? Asa la prima vedere, poporul a auzit ca microbii sunt cei atacati zdravan de antibiotice. Iar virusurile sunt acei germeni care fiind bombardati cu cele mai puternice antibiotice danseaza fiindca putin le pasa, fiind insensibili la tratamentul antibiotic. O explicatie mai aprofundata ar fi ca marea ticalosie a virusurilor este ca strapung membrana celulelor si patrund in interiorul lor aducand grave perturbari chiar in functionarea celulei in sine.

Ei bine, microbii nu reusesc sa invadeze interiorul celulei. Microbii plutesc in lichidele organismului si fac rau celulelor din afara lor. Cand se inghite un medicament antibiotic sau se face o injectie cu antibiotic, aceste doctorii ajung sa pluteasca si ele in lichidele organismului, unde trag "ciomege" in capul microbilor. Mai greu este sa se descopere medicamente care sa patrunda in miezul celulelor.