FESTIVAL. Paco de Lucia a cantat la Festivalul Plai, care s-a desfasurat la Timisoara in perioada 14-16 septembrie. Printre invitati s-au mai numarat si trupe din Franta, Germania, Portugalia, Peru si Serbia. Pe langa concerte au mai avut loc worksho
FESTIVAL. Paco de Lucia a cantat la Festivalul Plai, care s-a desfasurat la Timisoara in perioada 14-16 septembrie. Printre invitati s-au mai numarat si trupe din Franta, Germania, Portugalia, Peru si Serbia. Pe langa concerte au mai avut loc workshopuri, piese de teatru si spectacole de dans contemporan.

10:32 - SFINTIRE
NEAMT. Prea Fericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a participat la slujba de sfintire a unui schit de calugari din comuna Tibucani.
PLOIESTI. Un barbat a ajuns la spital in stare grava in urma unui accident rutier provocat de un sofer care a fugit de la locul faptei. (N.M.)

10:37 - INFRACTIUNI
SPARGERI IN SERIE. Politistii bucuresteni cauta mai multi infractori care au spart sambata noapte cel putin zece apartamente din cartierul ANL "Constantin Brancusi". Potrivit anchetatorilor, hotii au profitat de faptul ca vecinii, recent mutati in blocuri, nu se cunosc intre ei.
ACTIUNE. Peste sapte mii de pachete de tigari de contrabanda, gasite in autoturismul unei firme din zona, au fost confiscate de politistii din localitatea hunedoreana Vulcan. Administratorul firmei a incercat sa convinga autoritatile ca tigarile erau pentru consumul personal al bunicilor lui.


TECUCI - Sinistrati cazati in case modulare
Cele 150 de familii de sinistrati din Tecuci isi vor petrece iarna in case modulare. Autoritatile au instalat pana acum 48 de asemenea locuinte. Aceste module sunt dotate cu energie electrica si au cate un calorifer, dar apa curenta si toaleta se afla intr-o alta cladire. Inundatiile de saptamana trecuta au afectat peste 1.500 de case si au determinat daramarea a 304 locuinte. Autoritatile din Tecuci spera ca in urmatoarele sedinte de guvern sa fie aprobat si planul de construire a unor case noi pentru sinistrati.


MASIVUL RETEZAT - Turista din Cehia, in coma de gradul doi  
O turista din Cehia, accidentata grav in Masivul Retezat, a fost salvata sambata noapte de salvamontisti si jandarmi, in urma unei operatiuni extrem de dificile desfasurate la o altitudine de 2.300 de metri. Tanara de 23 de ani este internata in coma de gradul doi la Spitalul Judetean din Deva. Femeia a suferit multiple traumatisme dupa ce s-a rostogolit mai mult de 100 de metri.
BUCURESTI-CONSTANTA / Trenuri anulate din cauza lucrarilor
Sase trenuri Intercity care circula pe traseul Bucuresti - Constanta (581, 582, 583, 584, 588, 589) vor fi anulate incepand de astazi din cauza efectuarii unor lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare. Vor fi introduse in schimb sase trenuri Rapid pe relatiile Bucuresti Nord - Constanta si retur, si Tulcea - Medgidia si retur.


TRANZACTIE - Petromservice poate ajunge la Petrom
Adunarea Generala a Actionarilor Petromservice va decide marti daca va accepta sau nu propunerea de vanzare a firmei de servicii catre Petrom. Acesta a confirmat interesul pentru achizitia companiei care efectueaza reparatia si mentenanta la sonde. Potrivit unui comunicat al Petrom, compania a purtat discutii pentru gasirea de modalitati prin care Petromservice ar putea eficientiza activitatea Petrom, insa ia in calcul si achizitia. (Daniel Ionascu)


DECIZIE - CFR Marfa se privatizeaza
Ministerul Transporturilor a inceput procedurile de privatizare a CFR Marfa si a invitat firmele de consultanta sa prezinte oferte de asistenta a statului. "Firma de consultanta care urmeaza sa fie selectata in octombrie, prin licitatie deschisa, va furniza statului, timp de trei luni, servicii de asistenta specializata la elaborarea strategiei de privatizare", au afirmat surse din minister. Statul va plati pentru  consultanta aproximativ 90.000 de euro. (D. Ivan)
CRAIOVA - Mancarea bolnavilor, furata din spitale
Patru angajati de la doua spitale din Craiova au fost surprinsi de jandarmi in timp ce scoteau din institutie produse alimentare sustrase din bucataria unitatilor, informeaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, locotenent Ion Tapu, alimentele urmau sa fie folosite pentru consumul propriu. Cele patru persoane, doua femei angajate ale Spitalului Filantropia si doi barbati care lucrau ca muncitori la Spitalul Judetean de Urgenta, vor fi cercetate pentru furt.


TSD - Concurs pentru un loc la Euroalegeri
Organizatia de Tineret a PSD va organiza incepand de maine un concurs pentru desemnarea tanarului care va ocupa locul cinci pe lista PSD la alegerile pentru Parlamentul European. "Modul actual de a face politica trebuie sa inceteze, nu este bine sa mai punem pe lista oameni doar pentru ca sunt obedienti fata de sefi sau doar pentru ca sunt in relatii cu cine  trebuie. TSD considera ca trebuie sa punem oameni pe lista, pentru ca asa merita", a declarat presedintele TSD Nicolae Banicioiu. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.