Cea mai veche nava oceanica de pasageri din lume a pornit pe ultimul drum. Vasul Doulos, ale carui perfomante sunt inregistrate in Guinness Book, va putea fi vizitat pana la 7 octombrie in portul Hong Kong, informeaza presa chineza.

In varsta de 93 de ani, vaporul cu o lungime de 130,35 metri si latime de 16,6 metri este recunoscut in lumea intreaga ca cea mai veche nava oceanica de pasageri. Inginerii care o au in intretinere si compania proprietara - o organizatie de caritate din Germania - au anuntat ca o vor retrage din cursa dupa 2010.

Din 1978 pana in prezent, Doulos a vizitat peste 100 de tari de pe toate continentele si a purtat pe puntea sa cel putin 20 de milioane de pasageri. Echipajul sau este format din 320 de voluntari din 50 de state si regiuni, fiecare dintre acestia fiind sustinut financiar de un sponsor.

 "Mandatul" voluntarilor este de doi ani, iar printre responsabilitatile lor se afla si participarea in diferite activitati ale comunitatilor din zonele unde ancoreaza Doulos.