Dupa ce depunerea motiunii de cenzura a tot fost amanata, pesedistii au decis sa se intruneasca abia miercuri in sedinta Comitetului Executiv National pentru a valida textul final al acesteia, desi reuniunea era programata pentru marti.

Cel mai asteptat moment al intrunirii este reprezentat de cel privind propunerea liderului Organizatiei Sector 1, Dan Tudorache, conform mandatului primit de la filiala, de a-i sanctiona inclusiv cu excludere pe parlamentarii care nu semneaza si nu voteaza motiunea de cenzura. Adrian Nastase, vizat de acest mandat, ca membru al organizatiei, alaturi de Ion Iliescu, nu va fi la acel moment in tara, el fiind plecat de sambata, pentru o saptamana, in Israel.

Titus Corlatean, secretar general al partidului, este insa sceptic ca propunerea lui Tudorache va fi transata de liderii pesedisti. "Nu va fi nici o excludere. In acea sedinta vom decide asupra textului motiunii de cenzura, existand deja un vot privind depunerea acesteia. Excluderi, sanctiuni, nu... Le vom discuta ulterior daca este cazul", ne-a declarat Corlatean.

In ciuda asigurarilor date de secretarul general al social-democratilor, pe piata au aparut informatii ca Mircea Geoana a discutat pe aceasta tema cu lideri de organizatii judetene, astfel incat la sedinta Comitetului Executiv National, "rivalii" Adrian Nastase si Ion Iliescu vor fi avertizati ca, in cazul in care se vor opune in continuare depunerii si votarii motiunii de cenzura, vor fi sanctionati chiar cu excludere. Intrebarea este: se va intoarce la timp Nastase din Israel pentru a semna motiunea?!?