Autoritatile chineze au ordonat retragerea de pe piata a unor medicamente administrate copiilor cu leucemie, informeaza AFP, care citeaza agentia China Noua. Productia si vanzarea medicamentelor incriminate ­ methotrexat si cytar

Autoritatile chineze au ordonat retragerea de pe piata a unor medicamente administrate copiilor cu leucemie, informeaza AFP, care citeaza agentia China Noua. Productia si vanzarea medicamentelor incriminate ­ methotrexat si cytarabin hidroclorid ­ au fost interzise dupa ce s-a observat ca pacientii nu mai puteau merge dupa administrarea acestor substante. Potrivit Ministerului chinez al Sanatatii, medicamentele contin o substanta anticanceroasa, care a fost adaugata din greseala in faza de productie. Autoritatile chineze nu precizeaza daca medicamentele contaminate au fost exportate. China se afla in centrul scandalurilor privind siguranta alimentara si farmaceutica, in ultimul timp fiind interzise de la comercializare paste de dinti, fructe de mare si alte alimente de provenienta chineza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.