Fostul capitan al echipei de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt, Leon Ivanov, impreuna cu fotbalistul Costel Ilie si cu jucatorul echipei Laminorul Roman, Lucian Cozma, au fost trimisi, ieri, in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribuna
Fostul capitan al echipei de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt, Leon Ivanov, impreuna cu fotbalistul Costel Ilie si cu jucatorul echipei Laminorul Roman, Lucian Cozma, au fost trimisi, ieri, in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt. Cei trei sunt acuzati ca fac parte dintr-o retea de trafic de influenta cu pasapoarte, carti de identitate si permise de conducere auto. Dosarul, instrumentat de procurori si de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, a fost deschis inca din luna iunie a anului trecut, in baza mai multor sesizari ale unor cetateni romani care lucreaza in strainatate. Acestia acuzau ca in Neamt a luat fiinta o adevarata retea de intermediari care percepeau diverse sume de bani, atåt in lei, cat si in valuta, pentru a le fi eliberate in regim de urgenta documentele respective.

La mai bine de un an de la declansarea anchetei, reteaua, din care faceau parte nu mai putin de zece persoane (fotbalisti si politisti din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta Persoanei Piatra Neamt -SPCLEP si ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehic ulelor Neamt - SPCRPCIV), a fost decapitata, opt dintre acestia alegandu-se cu dosare penale de trafic de influenta, luare si dare de mita, fiind trimisi in judecata. Reteaua era compusa din Lucian Cozma, in varsta de 36 de ani, fotbalist la Laminorul Neamt, Elena Oana Grigore, de 25 de ani, barmanita la un local din Piatra Neamt, Viorel Gabriel Apostolache, de 44 de ani, instructor la o scoala de soferi amatori, Leon Ivanov, de 46 de ani, functionar public al Ministerului de Interne, fost capitan al echipei Ceahlaul Piatra Neamt, Teodor Asmarandei, de 35 de ani, agricultor, Ioan Ciubotaru, de 40 de ani, agent sef adjunct SPCLEP, Constantin Ilie, de 33 de ani, fotbalist, si Mariana Zabava, de 26 de ani, din Bacau. Acestia au fost trimisi in judecata, in timp ce procurorii au dispus amendarea cu cate zece milioane de lei vechi a altor doi instructori auto, Gabriel Blaj (21 de ani) si Petrica Hoga.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.