Dupa o vara linistita, liderul liberal Crin Antonescu a iesit la atac! Unul dintre cei mai duri critici ai presedintelui Traian Basescu nu s-a dezmintit. Asadar, el a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, ca seful statului „lucreaza“ i
Dupa o vara linistita, liderul liberal Crin Antonescu a iesit la atac! Unul dintre cei mai duri critici ai presedintelui Traian Basescu nu s-a dezmintit. Asadar, el a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, ca seful statului „lucreaza“ in continuare la daramarea Guvernului. Totodata, Antonescu a mai sugerat ca Basescu a fentat din nou Constitutia atunci cand s-a intalnit, recent, la Neptun, cu liderii PD pentru consultari. In viziunea vicepresedintelui liberal, un astfel de comportament nu ar fi conform cu atributiile lui Basescu de presedinte, printre care datoria de a fi echidistant. Antonescu a mai lasat sa se inteleaga si ca perioada de campanie pentru euroalegeri va fi afectata de acest mod politicianist de a analiza lucrurile, caracteristic locatarului de la Cotroceni.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, ca presedintele Traian Basescu se implica „vartos“ in incercarea „traditionala“ de inlaturare a Guvernului Tariceanu prin atacurile repetate la adresa unor ministri liberali. Liderul PNL a facut referire la ultimele declaratii ale lui Basescu la adresa lui Varujan Vosganian si Cristian Adomnitei. „Am remarcat din nou ca presedintele Traian Basescu, intr-o deplina sfidare a spiritului constitutional, continua sa se comporte ca presedinte al unui singur partid, continua sa aiba intalniri, sa construiasca strategii cu PD in legatura cu motiunea, in legatura cu posibilitatile de doborare a Guvernului“, a mai declarat vicepresedintele PNL. El a apreciat ca acest comportament al sefului statului nu este conform cu spiritul constitutional. La final, Antonescu a sustinut ca, in ceea ce priveste campania pentru alegerile din 25 noiembrie, PNL va dezbate teme europene. „Se apropie o campanie electorala pentru PE. Nimanui nu-i scapa miza interna a rezultatului acestei campanii. Daca de pe acum avem semnele unei astfel de implicari a presedintelui si a institutiilor aflate sub sfera sa de influenta si deseori la comanda sa, vom spune ca ceea ce ar fi extrem de important - familiarizarea cu temele europene - vor fi prejudiciate. Noi ne pregatim campania pe teme europene“, a mai afirmat Antonescu, adaugand ca, „la umbra ambitiei de control total si de putere absoluta a presedintelui Traian Basescu, se pregateste o noua murdarie interna pe o campanie care trebuia sa fie axata pe probleme externe“.

Parchetul si DNA se implica in jocul politic
Mergand pe aceeasi linie critica, Antonescu a mai precizat ca exista pericolul ca Parchetul si DNA sa continue sa se implice major in jocul politic intern.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.