Don Rigoldi, presedintele fundatiei Noua Comunitate, si Don Colmegna, presedintele fundatiei Casa Caritatii, cauta de mult timp solutii in „problema rromilor“, care sa raspunda atat criteriilor de siguranta a cetatenilor din Milano, cat
Don Rigoldi, presedintele fundatiei Noua Comunitate, si Don Colmegna, presedintele fundatiei Casa Caritatii, cauta de mult timp solutii in „problema rromilor“, care sa raspunda atat criteriilor de siguranta a cetatenilor din Milano, cat si de asigurare a unor conditii decente de trai pentru rromii de origine romana stabiliti aici. Cei doi prelati si-au desfasurat pana de curand activitatea in tabara de nomazi din cartierul San Dionigi, reusind chiar sa inscrie la scoala unii dintre copiii rromilor de aici. Tabara a fost insa evacuata de autoritati in urma cu cateva saptamani, ocupantii sai fiind transferati temporar intr-un adapost al primariei. Potrivit Mediafax, preotii subliniaza faptul ca nu doresc ca rromii sa fie transferati dintr-o tabara improvizata in alta si indeamna la o solidaritate „inteligenta si concreta“. „Localnicii vor ca ei sa se intoarca acasa. Si noi dorim acelasi lucru si, in multe cazuri, chiar si ei vor sa se intoarca, dar sustin ca nu au posibilitatea“, au explicat clericii. „De aceea, ne- am hotarat sa demaram un proiect de recalificare profesionala in localitatile de unde provin acestia.

Fonduri de 100.000 de euro
Pentru ca Romania este in Europa, exista fonduri, la fel ca si 13.000 de firme italiene“, au adaugat ei, subliniind ca este necesara colaborarea intre autoritatile italiene si cele romane pentru recalificarea rromilor in zonele lor de provenienta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.