CE BEM, CE MANCAM
Daca produsul avea alta compozitie, puteam spune ca visul oricarei femei moderne a fost implinit.


Un singur cub, jumatate de litru de apa clocotita si supa este gata! Fara sa ne impingem cu altii prin piete, f
CE BEM, CE MANCAM
Daca produsul avea alta compozitie, puteam spune ca visul oricarei femei moderne a fost implinit.


Un singur cub, jumatate de litru de apa clocotita si supa este gata! Fara sa ne impingem cu altii prin piete, fara sa mai stam in bucatarie ore in sir. Numai ca este important inainte de a ne apuca de "gatit" sa citim eticheta produsului, pe care scrie clar: "Supa de vita".

Pe eticheta suntem informati de producatorul Delhaizer ca ingredientele supei sunt: "sare, grasime vegetala hidrogenata, exhaustor de gust: glutamat de sodiu E 621, inosinat de sodiu E 631, guanilat de sodiu E 627, zahar, proteine vegetale hidrolizate din soia si porumb, legume (ceapa, telina, patrunjel, praz), extract din carne de vita 2,4%, colorant caramel E 150". Daca veti manca aceasta supa, organismul dvs. se va "imbogati" cu: "energie 278 kcal/ kj 1154, proteine 9,6 g, carbohidrati 7,9, grasimi 23,1 g".

ANALIZA. Cuburile pentru prepararea supei de vita au o compozitie care imprima supei preparate un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi hidrogenate, extrem de periculoase pentru sanatate, si, de asemenea, un exces de sodiu provenit din sare si din intaritorii de gust: E 621, E 631 si E 627. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, reaminteste ca nu este recomandat a se depasi cantitatea de 6 g de sare de bucatarie pe zi. Produsul contine, de asemenea, trei agenti de intarire a gustului - E 621, E 631 si E 627 - care pot da efecte adverse persoanelor sensibile.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor care alapteaza, suferinzilor de boli cardiovasculare si renale, suferinzilor de hiperuricemie (guta), celor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de boli neurodegenerative, celor cu afectiuni dermatologice, alergicilor, suferinzilor de psoriazis, suferinzilor de cancer. Maladia apare ca urmare a diviziunii necontrolate a anumitor celule cu caracteristici aparte, determinand, prin urmare, aparitia unei mase tumorale. Diagnosticarea cancerului este un proces laborios in care, desi poate fi clara existenta unei forme de cancer, vor trebui stabilite ulterior elementele ce vor ajuta la diagnosticarea precisa a formei respective de cancer, tipul exact si stadiul evolutiv.


PrecizariRubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta acestuia, insa, fara a i-l prezenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.