Potrivit unui proiect legislativ, strainii care vor sa ajunga in Hexagon sub pretextul "reintregirii familiei" ar putea fi supusi unui astfel de test.



Strainii care vor sa emigreze in Franta sub pretextul "reintregirii fa
Potrivit unui proiect legislativ, strainii care vor sa ajunga in Hexagon sub pretextul "reintregirii familiei" ar putea fi supusi unui astfel de test.



Strainii care vor sa emigreze in Franta sub pretextul "reintregirii familiei" ar putea fi supusi unui test ADN. O propunere legislativa in acest sens a fost aprobata joi de comisia pentru legi a Adunarii Nationale din Paris. Documentul va fi inclus intr-un proiect mai larg privind legislatia imigratiei, care va fi examinat de deputati saptamina viitoare.

Potrivit actului normativ, agentii consulari pot cere imigrantilor sa faca un test ADN "pentru o verificare lipsita de dubii a filiatiei biologice". Testarea se face pe cheltuiala solicitantului si poate fi aplicata celor care cer viza de Franta pentru o perioada mai lunga de trei luni. In prezent, legislatia franceza autorizeaza testele ADN doar in scopuri medicale si stiintifice si in cadrul anchetelor judiciare.

Proiectul a stirnit un val de nemultumire printre organizatiile pentru protectia drepturilor omului. "Sint scandalizat ca acest tip de amendament a fost adoptat in comisia de legi", a declarat secretarul general al Serviciului Ecumenic pentru Ajutor Reciproc (Cimade). Liga pentru Drepturile Omului (LDH) considera ca acest amendament "pune o noua piatra de temelie la baza nerespectarii dreptului comun si a principiilor republicii". La rindul sau, Grupul pentru Informare si Sprijin al Muncitorilor Imigranti considera ca proiectul este "inacceptabil". Iar Liga Comunista Revolutionara a catalogat documentul drept "rasist" si "nedemn".

Ministrul francez al Imigratiei, Brice Hortefeux, a declarat insa ca astfel de teste ADN se folosesc deja cu succes in 11 state europene: Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Olanda, Regatul Unit si Suedia. Autoritatile de la Paris spun ca vor lua toate masurile necesare pentru a combate imigratia clandestina. In prezent, in Franta exista intre 200 si 400 de mii de cetateni straini care stau ilegal in Hexagon. Pentru a reduce numarul lor, administratia Sarkozy a impus tuturor prefectilor regionali o cota de 25.000 de expulzari pentru anul 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.