Scurgerea jenanta de informatii a urmat unei intalniri care trebuia sa fie confidentiala, intre comandantul submarinului secret si oficialii orasului care gazduieste multe centre de cercetare nucleara.
In loc sa fie vorba despre un comunicat intern, oficialii zelosi au intocmit un comunicat de presa care descria intalnirea in detaliu, dezvaluind nu numai numele comandantului submarinului (Cpt Sergei Kroshkin), ci oferind chiar si numarul de cod al proiectului: 20120. Au mai fost oferite de asemenea si specificatii tehnice si tactice, inclusiv dimensiunile submarinului si capacitatile sale.
Imediat dupa ce presa locala a observat scurgerea de informatii, oficialii au scos rapid de pe site comunicatul, iar Ministerul Apararii si oficiali ai industriei de armament au negat vehement existenta unui proiect 20120. Analistii militari care au studiat totusi informatiile sugereaza ca noul submarin, denumit Sarov - seamana - desi este mult mai mare - cu submarinul "Turbot", care este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai silentioase nave din lume. (M. BICA)