Minuta sentintei civile, neredactata, dar afisata ieri pe portalul instantelor de judecata are urmatorul cuprins: "Admite cererea. Declara desfacuta casatoria prin acordul partilor. Ia act de invoiala partilor pentru pastrarea numelui petentei. Ia ac
Minuta sentintei civile, neredactata, dar afisata ieri pe portalul instantelor de judecata are urmatorul cuprins: "Admite cererea. Declara desfacuta casatoria prin acordul partilor. Ia act de invoiala partilor pentru pastrarea numelui petentei. Ia act de tranzactia partilor referitoare la impartirea bunurilor comune". Judecatorii sibieni au decis desfacerea casatoriei dintre Laura Codruta Kovesi (fosta Lascu) si Eduard Kovesi, la cererea expresa a celor doi, care au cazut de acord ca petenta Codruta sa poarte pe viitor acelasi nume - Kovesi sub care a devenit foarte cunoscuta. Procesul s-a judecat fulgerator, chiar la primul termen, care a avut loc la data de 3 septembrie a.c., partajul averii dobandite de cei doi fiind consimtit printr-un act de tranzactie a bunurilor comune, care a fost depus la dosar. Din casatoria sotilor Kovesi nu au rezultat copii, iar partajul a vizat in principal un apartament situat in Municipiul Sibiu si o casa de vacanta.
Kovesi nu comenteaza
Dupa o casatorie care a durat aproximativ cinci ani, sotii Kovesi au decis sa divorteze, la 14 iunie 2007, cand amandoi au introdus la Judecatoria Sibiu actiunea de divort.
Motivul rupturii a survenit la scurt timp dupa ce Kovesi, la propunerea fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, a acceptat in octombrie 2006 sa ocupe functia de Procuror general al Romaniei. Kovesi indeplinea la respectiva data functia de sef al Biroului Teritorial Sibiu al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Mutarea de la Sibiu, la Bucuresti, precum si privatiunile inaltei insarcinari, care impun un stil de viata dedicat prioritar profesiei, au afectat iremediabil convietuirea Codrutei Kovesi cu sotul ei, de profesie inginer.
Laura Codruta Kovesi nu a dorit sa justifice in nici un fel separarea de fostul ei sot: "Este o problema care tine de viata privata. Nu am ce sa comentez". Codruta Kovesi a recunoscut insa ca profesia este cea care i-a afectat viata de familie. (Razvan SAVALIUC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.