Circurile ambulante, pe care le vedeam pana de curand doar prin filme, au aparut si in Romania. Oferta celui mai mare circ acvatic din lume, care se afla in Capitala pana pe 16 septembrie, a atras in acest sezon mii de spectatori. Douazeci de oameni
Circurile ambulante, pe care le vedeam pana de curand doar prin filme, au aparut si in Romania. Oferta celui mai mare circ acvatic din lume, care se afla in Capitala pana pe 16 septembrie, a atras in acest sezon mii de spectatori. Douazeci de oameni si tot atatea animale tin un spectacol tocmai bun de descretit fruntile. Chiar daca pretul biletelor nu este tocmai mic, iar spectacolul poate fi plictisitor pentru cei mari, Circul Bellucci s-a remarcat in peisajul bucurestean.

In lipsa spectacolelor de la Circul Globus, care este in vacanta, bucurestenii au avut posibilitatea sa mearga la circul acvatic din Drumul Taberei. Vreme de cateva saptamani, acolo s-a anuntat un mare spectacol cu rechini, reptile si alte mamifere acvatice. Cortul circului este asezat pe un teren viran, langa Piata Celibidache (fosta Moghioros), intr-un cadru cu adevarat nomad. Intrarea in “curte” se poate face printr-un gard rupt sau printr-o poarta improvizata, pe unde cei mai curajosi intra cu masina. Parcare nu exista, lumina vine doar de la stalpii de pe strada, asfaltul e istorie si tot ce a ramas sunt un platou de nisip si cateva smocuri de iarba care au supra vietuit secetei. Pretul unui bilet este insa pe masura reclamei, care a impanzit tot orasul mai ceva ca in perioada electorala. Biletul pentru adulti costa 25 de lei, iar copiii si pensionarii primesc o reducere de 5 lei. Pentru cei care au mai fost la circ, o nelamurire poate veni de la cortul exotic in care patrund. Este o constructie interesanta, care costa vreo 30.000 de euro si unde incap 500 de spectatori. Constructia arata mai mult a sala de teatru decat a circ.

Iguane, serpi si pinguini, plimbati prin public
Echipa circului, cu tot cu muncitorii angajati, este formata din 20 de oameni. Ei tin tot spectacolul, monteaza si demonteaza cortul, au grija de animale, vand bilete si floricele. Pe scurt, avem de-a face cu un management care ar face invidioase multe firme autohtone. Spectacolul in sine este si el interesant, dar nu iti da impresia ca esti la un show acvatic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.