Scenariul este acreditat de un raport al politiei portugheze, citat de "France Soir".

Madeleine McCann, fetita britanica disparuta in Portugalia in urma cu patru luni, a murit din cauza unei supradoze de somnifere. Asta sustine tabloidul francez "France Soir", care citeaza un raport al politiei locale. Potrivit publicatiei, anchetatorii au inaintat procurorilor un dosar in care descriu ce cred ei ca s-a intimplat cu micuta Madeleine. Conform documentelor, "investigatorii au descoperit in masina inchiriata a familiei McCann dovezi ce demonstreaza faptul ca fetita disparuta a inghitit o mare cantitate de somnifere". Este vorba de fire de par, singe si alte lichide corporale, in care s-au depistat medicamente in cantitati mari. "Nu vorbim despre zvonuri publicate deja prin presa. Aceasta nu e o teorie, ci un fapt atestat si sustinut cu probe de catre autoritatile portugheze", scrie "France Soir".

Expertii criminalisti britanici spun insa ca dovezile politiei portugheze sint putin credibile. "O proba ADN recoltata dupa atit timp nu mai e la fel de concludenta. Anchetatorii au gasit doar fire de par si urme de singe sau fluide deja solidificate. In ele se poate depista o anumita substanta, dar nu se poate stabili cantitatea sa", a declarat Alan Baker, criminalist la organizatia independenta Bericon.

La rindul lor, sotii McCann spun ca nu exista dovezi clare care sa ateste moartea micutei Madeleine. Ei au declarat ca spera in continuare sa-si gaseasca fiica in viata. Anchetatorii portughezi ii suspecteaza insa ca si-au ucis accidental fata cu o supradoza de somnifere, iar apoi i-au ascuns cadavrul.

Pe linga probele ADN, magistratii portughezi intentioneaza sa foloseasca si o alta dovada impotriva suspectilor - jurnalul intim al lui Kate McCann, mama fetitei disparute.

Caietul nu contine dovezi incriminatoare directe la adresa parintilor. Exista insa unele pasaje in care Kate descrie cresterea copiilor sai ca pe o experienta dificila si zbuciumata. Notitele releva o mama ingrijorata de comportamentul necontrolat si de "caracterul isteric" al celor trei urmasi pe care ii are. Femeia a scris cite ceva si depre fiica sa disparuta, Madeleine. Ea crede ca fetita de 4 ani era "hiperactiva’’, iar ingrijirea ei o ducea uneori la extenuare. Kate a inceput sa tina acest jurnal imediat dupa disparitia micutei Madeleine.

Joi, sotii McCann au primit vizita unor asistenti sociali. Ei trebuie sa decida daca ceilalti doi copii ai familiei, gemenii Sean si Amelie, sint in pericol alaturi de parintii lor.