Adversar in ultimul act va fi francezul Gilles Simon.

Tenismanul Victor Hanescu l-a invins, simbata, scor 6-2, 6-3, pe francezul Gael Monfils, si va juca in premiera, finala BCR Open Romania, in compania unui alt francez, Gilles Simon.
Adversar in ultimul act va fi francezul Gilles Simon.

Tenismanul Victor Hanescu l-a invins, simbata, scor 6-2, 6-3, pe francezul Gael Monfils, si va juca in premiera, finala BCR Open Romania, in compania unui alt francez, Gilles Simon. "A fost cel mai dificil meci al meu la acest turneu, dar sint bucuros sa fiu in finala. Sint primul roman care joaca in finala aici si sint foarte mindru. Ar fi un moment minunat in cariera mea daca as cistiga turneul pentru ca sint in Romania si este oricum un turneu ATP", a afirmat Hanescu, aflat la prima finala de turneu ATP din cariera.

Romanul l-ar fi prefera ca adversar pe argentinianul Carlos Berlocq, in dauna francezului Gilles Simon, care l-a invins, simbata, scor 6-7 (4), 6-2, 6-3, pe argentinianul Carlos Berlocq. Hanescu este convins ca francezul Monfils, care a chemat medicul si chiar a parasit terenul pentru citeva minute in primul set, acuzind o durere la picior, a fost suta la suta apt fizic. "El tot timpul apeleaza la fel de fel de siretlicuri. Am jucat deja de doua ori cu el si a facut la fel, iar atunci a cistigat, deci era suta la suta. Eu sunt sigur ca si azi a fost apt, dar a chemat medicul ca sa ma enerveze si sa ma faca sa imi pierd concentrarea. Nu a reusit insa pentru ca am fost foarte concentrat. Nu cred ca a fost obosit pentru ca a jucat in calificari. Il cunosc si este foarte puternic, iar sase meciuri nu e ceva greu pentru el", a spus romanul.

Tenismanul roman a enumerat printre avantajele sale in acest meci faptul ca a jucat acasa, pe zgura si ca a avut experienta a doua meciuri pierdute in fata francezului. "I-am invatat stilul, am invatat ca este un jucator cu mai multe fete, care mereu schimba. Are foarte multe stiluri de a juca, ceea ce este foarte greu pentru mine. Lumea nu-si da seama, crede ca e accidentat sau ca nu vrea sa joace, dar el este foarte montat si asteapta o portita ca sa intoarca meciul. Sint bucuros ca am terminat repede, nu i-am dat sanse multe", a afirmat Hanescu.

Romanul a adaugat ca i-a fost foarte greu sa ramina concentrat in timp ce adversarul sau cerea interventia medicului. "Eram convins suta la suta ca nu va renunta, chiar daca asa parea in primul set. El nu renunta niciodata, cheama doctorul si de trei ori pe meci, practic te scoate din minti. Lumea intra in hora, toata lumea ride, se relaxeaza, dar pentru mine a fost foarte greu ca a trebuit sa stau acolo concentrat si sa merg mai departe. Cu aceste artificii urmareste sa-ti rupa ritmul jocului. Citeodata loveste cu 200 la ora, alteori abia da mingea peste fileu, este foarte imprevizibil si din aceasta cauza este si foarte incomod", a concluzionat tenismanul in virsta de 26 de ani. Intrebat ce l-a motivat cel mai mult, Hanescu a raspuns: "Faptul ca am stat un an si jumatate pe bara, ca am vazut ca in perioada asta pe nimeni nu a interesat de mine, o perioada in care am fost pe banii mei, puteam sa nici nu mai joc tenis, cred ca astea au fost lucrurile care m-au motivat cel mai mult". Romanul si-a asigurat un cec in valoare de 30.000 de euro si 120 de puncte ATP pentru prezenta in finala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.