Prescolarii si elevii din localitatea hunedoreana Soimus vor incepe anul scolar 2007-2008 intr-un cort amplasat in fata Primariei, la Caminul Cultural si la Casa Casatoriilor, dupa ce imobilul in care functiona scoala a fost retrocedat, informeaza Me
Prescolarii si elevii din localitatea hunedoreana Soimus vor incepe anul scolar 2007-2008 intr-un cort amplasat in fata Primariei, la Caminul Cultural si la Casa Casatoriilor, dupa ce imobilul in care functiona scoala a fost retrocedat, informeaza Mediafax. In urma cu cateva luni, doua familii din Deva au castigat imobilul in care functiona scoala din Soimus, cu obligatia ca timp de cinci ani sa nu schimbe destinatia cladirii. Proprietarii cer, Primariei Soimu, o chirie de 4000 Ron/ lunar, pentru a inchiria spatiul in care a functionat scoala.   INADMISIBIL. Aproximativ 100 de elevi si prescolari din localitatea hunedoreana Soimus nu vor mai putea invata in vechea scoala. a€žNoi am investit peste 5 miliarde de lei vechi in imobilul care, dupa parerea mea, apartinea in proportie de trei patrimi administratiei locale. Instanta a decis altceva, iar actualii proprietari ne cer 17 miliarde de lei vechi ca sa cumparam cladirea", a declarat, sambata pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Soimus, Laurentiu Nistor. Cele doua familii s-au oferit sa inchirieze cladirea contra sumei de aproximativ 40 de milioane de lei vechi lunar. a€žNu am de unde sa platesc aceasta suma", a spus edilul sef din Soimus. In aceste conditii, primarul a ridicat in fata primariei un cort in care sa poata invata o parte dintre elevii din comuna. a€žLa iarna o sa-l capitonam cu vata de sticla daca asa se intelege in Romania sa se puna pred pe actul aducational. Doua clase vor invata in Caminul Cultural, iar pe copiii de gradinita ii vom caza in Casa Casatoriilor", a afirmat Laurentiu Nistor, care a completat ca administratia locala i-a actionat in judecata pe actualii proprietari ai cladirii fostei scoli, pentru recuperarea investitiei. In acelasi timp, autoritatile au deschis un proces la CEDO impotriva statului roman, pentru ca - potrivit primarului - sentinta ICCJ incalca prevederile Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor confiscate abuziv de regimul comunism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.