Din oferta pe care teatrele bucurestene au pregatit-o pentru inceputul sezonului 2007-2008 nu lipsesc nici premierele unor piese autohtone, nici punerile in scena ale unor texte straine, dupa cum informeaza MEDIAFAX.

Teatrul National din Bucuresti va aduce "Istoria comunismului povestita pentru bolnavi mintali" a lui Matei Visniec, regizata de Florin Fatulescu, si doua piese ale lui Tukio Mishima, regia spectacolelor fiind semnata de un regizor japonez, Issey Takizawa.

Pe scena Odeonului va fi montata "Ultima femeie a senorului Juan" de Leonid Juhovitki, regizata de Vladimir Granov, iar la Teatrul de Comedie, luna septembrie va avea doua premiere: "Galy Gay" de Bertholt Brecht, in regia lui Lucian Giurchescu, si "Dumnezeul de a doua zi", de Mimi Branescu, spectacol regizat de Marcel Top.

In octombrie isi va deschide stagiunea si Teatrul Bulandra, unde Alexandru Darie va pune in scena "Ce pacat ca-i curva" de John Ford, iar Doru Ana va prezenta o noua montare a "Scrisorii pierdute" de Caragiale.

Tot la mijlocul toamnei va reveni si Teatrul Mic, unde va putea fi vazuta "Colonia ingerilor", a lui Stefan Caraman, regizata de Nona Ciobanu, piesa care in 2005 a cistigat Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca. La Teatrul Foarte Mic, Dan Stoica va monta "Piele si cer", text semnat de autorul bulgar Dimitré Dinev. Pe afisele de la Nottara din luna octombrie vor aparea "Platonov" de Cehov, in regia lui Vlad Massaci, si doua spectacole ale actritelor Diana Lupescu si Catrinel Dumitrescu, "Ritmuri - spectacolul traditiilor romanesti" si "Batrinul" lui Maxim Gorki.