Presedintele american George W. Bush a anuntat reducerea graduala a trupelor din Irak, dar a sfidat cererile de schimbare radicala a strategiei, afirmand ca rolul militar al Statelor Unite va continua si dupa incheierea mandatului sau, relateaza Reu
Presedintele american George W. Bush a anuntat reducerea graduala a trupelor din Irak, dar a sfidat cererile de schimbare radicala a strategiei, afirmand ca rolul militar al Statelor Unite va continua si dupa incheierea mandatului sau, relateaza Reuters. Presedintele american a declarat ca circa 5.700 de puscasi marini si militari vor reveni in Statele Unite pana la sfarsitul anului. Incercand sa obtina mai mult timp pentru a permite strategiei sale sa functioneze, Bush a dat curs recomandarilor comandantului fortei multinationale in Irak David Petraeus, ordonand o retragere limitata de 20.000 de militari pana in iulie. El a afirmat ca trupele americane vor ramane in Irak si dupa terminarea mandatului sau, pentru o perioada de mai multi ani. Discursul lui Bush a generat criticile rivalilor democrati, care au acuzat administratia de la Casa Alba ca incearca sa ii pacaleasca pe americani si sa ii faca sa creada ca presedintia raspunde valului tot mai extins de sentimente antirazboi, cand in realitate nu a adoptat nici o modificare fundamentala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.