LUPTA. Liliana priveste neputincioasa cum nisipul din clepsidra vietii ei se scurge
Are 29 de ani, un sot care o iubeste ca pe ochii din cap si isi doreste cu disperare un copil. "Are toata viata inainte" am putea spune, dar Liliana nu-si permit
LUPTA. Liliana priveste neputincioasa cum nisipul din clepsidra vietii ei se scurge
Are 29 de ani, un sot care o iubeste ca pe ochii din cap si isi doreste cu disperare un copil. "Are toata viata inainte" am putea spune, dar Liliana nu-si permite acest lux. Are leucemie si fiecare clipa care trece inclina balanta vietii si a mortii in defavoarea ei.

Se spune ca viata e o lupta continua, dar probabil nici unul dintre noi nu-si da seama de semnificatia acestor cuvinte pana nu e pus cu adevarat in situatia de a lupta pentru viata lui. Liliana Danciu n-a crezut niciodata ca i se va intampla tocmai ei, iar acum singura speranta pe care o mai are si-o pune in Dumnezeu. Pentru ca stie ca El lucreaza prin oamenii cu suflet.


O VIATA NORMALA. In urma cu doi ani, Liliana era o tanara normala. Avea sapte ani de casnicie si, mai mult decat orice, isi dorea "o minune" - un copil care sa lumineze viata ei si a barbatului pe care il iubeste. "Lucram intr-un salon de infrumusetare, eram coafeza. Aveam o familie fericita si hotaraseram ca era timpul sa avem un bebe. Cand totul parea sa fie perfect pentru noi, aceasta boala cumplita a reusit sa ne spulbere toate visele, toate dorintele...", isi aminteste cu amaraciune in glas Liliana. La sfarsitul lunii martie 2005 a mers la medic, "pentru un control de rutina", spune ea. Se simtea putin slabita si a banuit o lipsa de calciu sau o anemie.


DIAGNOSTICUL. Ceea ce aveau sa descopere medicii in urma analizelor intrecea cele mai sumbre asteptari ale tinerei. "Verdictul a fost unul transant - Leucemie Acuta Mielomonocitara LAM4. Am fost internata la Spitalul Universitar Bucuresti in stare foarte grava, cu maduva invadata de blasti si cu un numar imens de leucaocite", povesteste ea. Avea 150.000 de celule albe, in conditiile in care limita maxima pentru un om sanatos este de 10.800. Prognosticul doctorilor era rezervat. "Au fost sinceri cu mine... Nu mi-au dat prea multe sanse de supravietuire si mi-au spus ca singura mea sansa ar fi o minune de la Dumnezeu", spune Liliana. Nu s-a dat batuta. A crezut, si inca mai crede, ca minunea se poate infaptui. A facut citostatice care au lasat-o fara par si i-au dat stari de rau aproape insuportabil. Dar a trecut peste toate. La cei 27 de ani a fost nevoita sa se pensioneze pe caz de boala.


SUFLETUL PERECHE. Viorel e jumatatea Lilianei. N-a parasit-o nici un moment si a incurajat-o continuu. Pentru ca nu-si poate imagina viata fara ea. "Sotul meu incearca cu disperare sa ma ajute, este alaturi de mine zi si noapte. Fara el nu as fi rezistat la toate tratamentele istovitoare si chinurile care pareau interminabile, dar simt ca trebuie sa lupt pentru a putea redeveni acea familie fericita. De multe ori suntem nevoiti sa ne inghesuim in acelasi pat de spital si peste noapte ne strangem in brate si ne imaginam viitorul nostru dupa acest cosmar pana adormim. Ramane cu mine peste tot pentru ca eu nu pot sa merg nici macar pana la baie singura, atunci cand fac citostatice", povesteste Liliana despre Viorel, iar in ochi i se citeste imensa dragoste pe care i-o poarta.


MINUNEA. Dupa doi ani de chin, minunea de care doctorii ii vorbeau Lilianei a venit. Organismul ei a inceput sa raspunda la tratament si de atunci tanara se roaga neincetat ca boala sa intre in remisie. Numai asa poate face transplantul de maduva osoasa care ii poate salva viata. Si teama ca nu va gasi un donator s-a spulberat atunci cand, dupa testele efectuate, doctorii i-au spus Lilianei ca sora ei, Roxana, e 100% compatibila cu ea. "Dumnezeu a facut ca unica mea sora sa poata sa-mi dea nastere a doua oara. Dar totul este atat de greu acum... Am sansa de a fi salvata, am fost acceptata pentru transplant la o clinica din Italia, dar suma care mi se cere pentru operatie este inimaginabila - 120.000 de euro. Nici in zece vieti nu am putea sa strangem singuri toti acesti bani, mai ales ca acum sotul meu a ramas si fara serviciu, din cauza ca a tot absentat pentru a putea fi alaturi de mine", spune Liliana.
O incercare - asa vede tanara lupta pe care trebuie sa o duca acum pentru a-si salva viata. Crede din toate puterile ca Dumnezeu n-o va abandona, ca minunile exista si pot fi infaptuite.


PREA MULT
"Am fost acceptata pentru transplant la o clinica din Italia, dar suma care mi se cere pentru operatie este inimaginabila - 120.000 de euro"
Liliana Danciu


Mesaj pentru oameni"Acum avem nevoie de ajutorul dumneavoastra, al oamenilor cu suflet si marinimosi. Va rugam sa ne ajutati sa fructificam aceasta sansa care mi-a fost data. Fiecare clipa este importanta, pentru ca in orice moment pot avea o recadere, iar timpul nu se opreste in loc nici macar pentru cei bolnavi. Va cer putin din putinul dvs. pentru ca strop cu strop se-aduna marea. Puteti depune o suma, cat de mica, in contul pe care l-am deschis la Raiffeisen Bank:
Cont RON: RO87RZBR0000060003580746.
Pentru mai multe informatii despre acest caz, puteti suna la numarul de telefon 0723. 78.49.15.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.