Nimic nu s-a schimbat in ecuatia grupei dupa meciurile de miercuri seara. Olanda si Bulgaria si-au trecut in cont victorii asteptate, cu precizarea ca batavii s-au impus abia in prelungiri. Romania, care a stat in aceasta etapa, are aceeasi situatie:
Nimic nu s-a schimbat in ecuatia grupei dupa meciurile de miercuri seara. Olanda si Bulgaria si-au trecut in cont victorii asteptate, cu precizarea ca batavii s-au impus abia in prelungiri. Romania, care a stat in aceasta etapa, are aceeasi situatie: o victorie cu Olanda sau un egal in Bulgaria ii asigura calificarea, cu conditia sa castige in Luxemburg si acasa cu Albania. In aceste conditii, meciul de pe 13 octombrie, de la Constanta, cu Olanda, devine decisiv, lucrul bun fiind ca Van Basten, selectionerul batavilor, nu-i poate folosi pe Van Persie, Melchiot si Sneijder, suspendati. Altfel, site-ul oficial al federatiei olandeze (KNVB) a notat, dupa meciul de la Tirana, ca "Oranje scapa cu fata curata din Albania". "Voetbal International" a titrat: "Olanda are noroc cu un gol tarziu in Albania", subliniind: "O sansa a avut Van Nistelrooy, acest lucru fiind suficient Olandei sa castige urat si nemeritat". Pentru "Voetbal Online", "nimic n-a mers la mijlocul terenului. Din astfel de meciuri nu vrei sa ramai cu nimic, vrei sa uiti cat mai repede. Asa sa facem. Vinovatul e unul singur: Van Basten". "De Telegraaf" a scris: "O echipa a Olandei rusinos de slaba a scapat ca prin urechile acului", subliniind ca Van Nistelrooy a salvat Olanda de la o rusine in Albania. Van Nistelrooy crede ca pasa de la Emanuelson din ultimul minut trebuia fructificata: "Ma simt excelent dupa ce am castigat un meci greu, de lupta, in ultimul minut. Am muncit mult pentru asta. Am comis multe greseli". Van Basten a afirmat ca Olanda a facut un pas important spre calificare. "Albania nu trebuie subestimata, e un adversar care foloseste tot felul de trucuri. Dar am ramas calmi, nu s-au intamplat lucruri nebunesti si am invins meritat. A fost placut sa vad ca Van Nistelrooy a marcat in prelungiri. Bineinteles, am rasuflat usurat. Jucatorii mei au fost enervati de albanezi, unii au luat cartonase si vor lipsi cu Romania. Bine ca nu s-a intamplat ceva urat", a comentat Van Basten. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.