Intr-unul dintre cele mai slabe meciuri ale CM de rugby, Romania a pierdut la diferenta mica meciul de debut, contra Squadrei.



Cele doua formatii au stat aproape
una de cealalta  La interval de numai citeva
Intr-unul dintre cele mai slabe meciuri ale CM de rugby, Romania a pierdut la diferenta mica meciul de debut, contra Squadrei.



Cele doua formatii au stat aproape
una de cealalta La interval de numai citeva ore, nationala de rugby a Romaniei a suferit doua lovituri la Mondialele din Franta. Prima a primit-o cu demnitate, pe terenul de joc, pierzind la mare lupta meciul de debut la a VI-a editie, disputat impotriva uneia dintre nationalele din Turneul Celor Sase Natiuni, Italia (18-24). A doua ii slabeste insa fortele in perspectiva urmatoarelor trei partide, stafful nostru fiind anuntat de medici ca nu poate conta pe unul dintre cei mai buni jucatori, pilierul Petru Balan, la acest CM. El a fost diagnosticat cu fractura a meniscului intern la genunchiul sting si, in consecinta, inlocuit in lot cu mai putin cunoscutul Paulica Ion, care joaca in Anglia, la Bath. Referitor la meciul cu Italia, "stejarii" s-au ales totusi cu un punct, ca urmare a bonificatiei primite pentru faptul ca au pierdut la o diferenta mai mica de 7 puncte. Meciul nu a fost insa spectaculos, ba chiar dupa parerea multora candideaza la titlul de cel mai prost vazut pina acum la aceste Mondiale. Ziaristii din tara viitoarei noastre adversare in Grupa C a competitiei, Scotia (18 septembrie, ora 23.00), au privit cu mare interes jocul de la Marsilia si au decretat: "Cel mai multumitor aspect al intilnirii, din perspectiva scotienilor, a fost faptul ca nici una dintre cele doua echipe nu s-a ridicat la nivelul de rugby ce i-ar ingrijora pe oamenii lui Frank Hadden". De altfel, mai multe ziare europene au apreciat ca momentul cel mai asteptat si mai important al acestei partide anoste a fost fluierul final, iar jucatorul partidei a fost aproape imposibil de ales. Cu mare greutate s-a inclinat balanta catre Marius Tincu, autorul celui de-al doilea eseu al nationalei noastre in meciul de la Marsilia. Ziua de marti ii va gasi pe "stejari" la Edinburgh, unde vor sustine a doua partida la actualul CM, impotriva Scotiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.