Consultantul azero-american Vadim Benyatov a fost trimis in judecata sub acuzatia de constituire a unui grup infractional transfrontalier si spionaj. In calitate de reprezentant al unui important consortiu financiar (CFSB London), el a participat, i
Consultantul azero-american Vadim Benyatov a fost trimis in judecata sub acuzatia de constituire a unui grup infractional transfrontalier si spionaj. In calitate de reprezentant al unui important consortiu financiar (CFSB London), el a participat, in diverse faze, la negocierile privind privatizarea celor mai importante societati romanesti din domeniul energetic si cel al comunicatiilor.

Vadim Don Benyatov, americanul acuzat de initierea si constituirea unui grup infractional organizat si spionaj a fost trimis in fata instantei de judecata de catre procurorii DIICOT, structura care s-a ocupat de instrumentarea celebrului dosar privind privatizarile din domeniul energiei. Cauza americanului de origine gruzina a fost disjunsa din dosarul „spionilor“, in care consultantul bulgar Stamen Stancev si fostii oficiali guvernamentali romani Mihai Dorinel Mucea si Mihai Donciu au fost acuzati si trimisi in judecata pentru fapte de spionaj si, respectiv, tradare de tara. Cei trei au fost trimisi in judecata la jumatatea lunii aprilie a anului curent.

Procurorii sustin ca B enyatov a racolat oficiali romani
Probele stranse de procurori acrediteaza sustinerea acestora ca Benyatov (reprezentant pentru pietele emergente al gigantului financiar Credit Suisse First Boston) a initiat si constituit o organizatie transnationala ai carei membri erau Stamen Stancev (consultant acreditat pe langa Credit Suisse First Boston), Mircea Calin Flore (reprezentantul in Romania al aceleiasi societati), Michal Susak (fost presedinte al companiei de investitii PPF Investments) si Mustafa Oral (fost vicepresedinte al societatii Planet Leasing).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.