Expozitia "De ziua crucii. Semne" (pana pe 29 septembrie - Foaierul "Horia Bernea") isi invita vizitatorii la o serie de priviri diferite dinspre si de/spre spatiul sacru ale unor artisti, mesteri iconari si mesteri cruceri. Semnele sunt: icoane, izv
Expozitia "De ziua crucii. Semne" (pana pe 29 septembrie - Foaierul "Horia Bernea") isi invita vizitatorii la o serie de priviri diferite dinspre si de/spre spatiul sacru ale unor artisti, mesteri iconari si mesteri cruceri. Semnele sunt: icoane, izvoade, obiecte de cult - creatii personale, obiecte si texte rezultate din cercetari de teren in zona Sibiului. Expozeul vizual "Portret / Atelier Paul Balaci" (pana pe 29 septembrie - Sala "Irina Nicolau") reconstituie fragmentar traseul unui mestesug intr-o zona devenita enclava pentru spatiul sacru - satul Salcia, Dolj si continua seria inceputa in anul 2003 cu un mester iconar, Mihaela Bercea. Paul Balaci este unul din ultimii cruceri din satul Salcia care mai inchipuie astazi cruci cum a apucat de la ai lui.
"Praznic" (pajistea cu bisericuta din curtea muzeului), instalatie compusa din cruci facute de crucerii din Salcia si Pietrisu - Olt, panzaturi, prescuri si oale de praznic, recompune fragmentar semnul crucii.
"Insemne" (Sala Acvariu), instalatie cu o serie de pristolnice imprumutate din colectii particulare, incearca sa reconstituie o tipologie a obiectului de gen.
La targul alternativ la cele traditionale - al iconarilor si mesterilor cruceri - participa 30-50 de expozanti. Maine, de la orele 17.00, Cvartetul Freesound propune muzica cu instrumente traditionale. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.