Rugbystii tricolori au debutat cu o infrangere in fata Italiei, scor 18 -24, la Campionatul Mondial. Stejarii au fost extrem de aproape de o victorie istorica, plusul de experienta al peninsularilor spunandu-si cuvantul. Cum rugbystii nostri mai au de jucat cu Portugalia, Scotia si Noua Zeelanda, sansele sa obtina doua victorii sunt aproape nule. Astfel, elevii lui Robert Antonin rateaza prima de 300.000 de euro promisa de FRR.

Stejarii au fost extrem de aproape sa obtina o victorie mare la CM, doar unele greseli personale si un exces de adrenalina facand ca italienii sa iasa invingatori de pe teren. Pentru ca a pierdut la o diferenta mai mica de 7 puncte, Romania a primit un punct in clasament, dar si asa sansele sa mai prinda locul trei, care asigura prezenta la urmatorul mondial, sunt aproape nule. Tricolorii se pot baza pe o victorie cu Portugalia, dar partidele cu Scotia si Noua Zeelanda par pierdute din start. In aceste conditii, Socol&Co. pot considera ca au ratat prima substantiala promisa de catre federatie, 300.000 de euro.

Italienii lauda jocul romånilor
Selectionerul nationalei de rugby a Italiei, Pierre Berbizier, a laudat jucatorii romani, apreciind progresele facute de acestia. „Era important sa castigam acest meci. Am invins cu dificultate.