FORTE NAVALE. Fregata Regele Ferdinand, cu peste 200 de militari la bord, a plecat ieri intr-o misiune NATO, de aproape doua luni, in Marea Mediterana. Prezent la ceremonie, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ca se are in vedere repararea singurului submarin din dotarea fortelor navale, Delfinul, pana la sfarsitul anului. Ministrul a mai precizat ca la urmatoarea sedinta CSAT va prezenta o informare cu privire la cele cinci firme care si-au prezentat ofertele pentru achizitioarea de avioane de catre Armata. (Emilia Sava)


16:22 - DESCINDERE
CRAIOVA. Echipe de interventie ale Politiei au descins in casa unor romi pe care ii suspectau de mai multe furturi.
BRASOV. 17 proiectile din al doilea razboi mondial au fost descoperite de o echipa de muncitori la marginea padurii din cartierul Racadau.


16:27 - SCHIMBARE
LITORAL. Seful Directiei Apelor Dobrogea Litoral, Ionel Manafu, a fost schimbat din functie printr-o decizie a directorului general al Administratiei Nationale Apele Romane. Atributiile si sarcinile directorului au fost preluate de Gheorghe Babu, fost director tehnic in aceeasi institutie.
GALATI. Un cetatean moldovean a fost prins in flgrant in timp ce incerca sa dea 300 de euro unui politist de frontiera, pentru a i se permite sa intre in Romania cu tigari fara documente legale. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si este cercetat pentru dare de mita.


ARAD - Spargere la policlinica
Mai multe cabinete medicale private din cadrul Policlinicii Municipale din Arad, dar si farmacia si birourile administrative au fost sparte in cursul noptii de joi spre vineri, informeaza Mediafax. "Usile au fost distruse, la fel si dulapurile din birouri, iar cabinetele au fost ravasite complet. Nu stim ce au cautat si nici ce a disparut, inventarierea fiind in curs de desfasurare", a declarat ieri administratorul Ana Farcas. Politistii banuiesc ca hotii au intrat prin fereastra farmaciei, care nu se inchidea bine.


TIMIS - Traficant de canabis la 17 ani
Doi tineri de 21 si, respectiv 17 ani, ambii din judetul Timis, au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda 300 de tigarete de canabis, in valoare de 4.500 de lei, unui politist sub acoperire. Cei doi au recunoscut ca se ocupau cu prepararea tigaretelor, pe care apoi le vindeau unor persoane din Timisoara si din alte localitati din apropierea frontierei. Flagrantul a fost organizat de oamenii legii dupa o monitorizare de circa trei luni. Tinerii au fost arestati preventiv de o instanta judecatoreasca.


ALERTA - Risc de inundatii pe cursul Prutului
Judetul Botosani a ramas pana in aceasta dimineata cu avertizarea cod portocaliu pentru inundatii, in vreme ce hidrologii au ridicat ieri alerta pentru judetele Bihor, Alba si Mures. Specialistii se asteapta ca, in urma ploilor, debitele Prutului sa depaseasca cotele de inundatie. Hidrologii au mai avertizat ieri autoritatile locale ca se asteapta debite mari si pe cursurile raurilor Crisul Repede, Crisul Negru, Tarnava Mica si Mures (sectorul Glodeni - Ocna Mures).


INSELATORIE - Pacaliti cu oferte de munca
Sapte barbati din judetul Ialomita au fost pacaliti de un escroc, care le-a promis locuri de munca in Olanda. Suspectul s-a recomandat a fi director al unei firme romano-olandeze de recrutare a fortei de munca si "oferea" posturi de sofer. El a cerut copii dupa actele de identitate ale celor interesati si suma de 300 de lei pentru perfectarea documentelor, dar dupa ce a luat banii a disparut. Politia inca il cauta pe escroc.


CFR - Schimbari pe ruta spre Litoral
Sase trenuri Intercity de pe ruta Bucuresti - Constanta vor fi anulate incepand de luni, insa pe acest traseu vor fi introduse alte trenuri, precum si pe distanta Tulcea - Medgidia si retur. Din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara, se anuleaza trenurile Intercity:581, 582, 583, 584, 588, 589. Informatii suplimentare privind mersul trenurilor pot fi aflate la telefon 9521 sau pe site-ul www.cfr.ro/calatori.


RECHIZITORIU - Dosarul fotbalistilor, trimis in judecata
Fostul capitan al echipei Ceahlaul, Leon Ivanov, in prezent politist, a fost trimis ieri in judecata pentru fapte de coruptie. In acelasi caz au mai fost deferiti justitiei doi fotbalisti, un politist de la Evidenta Populatiei, un instructor auto si alte trei persoane. Acestia sunt acuzati ca, in schimbul unor sume de bani, facilitau obtinerea de pasapoarte si carti de identitate in regim de urgenta, dar si de permise auto, fara efectuarea anterioara a cursurilor. (M.P.)


SIBIU - Centenari premiati de primarie
Sase sibieni care au depasit varsta de 100 de ani au fost premiati ieri de Primaria Sibiu, in cadrul unui ceremonial organizat de Comisia Sociala a Consiliului Local. Doar doi dintre premianti au fost prezenti, cu varste cuprinse intre 102 si 104 ani, ceilalti fiind reprezentati de familii. Fiecare dintre cei sase au primit o diploma si un sprijin financiar de 390 de lei. (Dan Tomozei)