Restaurantul Heritage a fost deschis ieri oficial in Capitala. Potrivit unuia dintre actionari, Marian Popa, managing Director Eastern Europe, valoarea investitiei totale se ridica la peste un milion de euro. Actionarii estimeaza ca afacerea va aduce profit cam in trei ani de zile. Locatia este Casa Tatarascu, a carei renovare si restaurare a durat peste un an de zile. Heritage este primul restaurant gastronomic din Romania si este cunoscut ca "restaurantul bancherilor", intrucat printre cei 20 de membri fondatori ai companiei care il administreaza se numara manageri de top din domeniul bancar, ca de pilda Dan Pascariu - presedintele HVB Bank Romania, Radu Ghetea - presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Razvan Radu - presedintele Unicredit. Initiatorul proiectului este George Butunoiu, specialist in head-hunting. Popa a precizat ca nu exista un actionar majoritar. Nici unul dintre membrii fondatori nu are peste 10% dintre actiuni, iar minimul de actiuni detinute este de 2%. Restaurantul are 20 de bucatari si dispune de 140 de locuri. Potrivit unui alt actionar, Tiberiu Sandu, in targetul avut in vedere sunt oameni din mediul de afaceri si ambasade. In perioada in care restaurantul a fost deschis "de proba", gradul de ocupare a fost, in functie de zile, de la 15% pana la 80%. Ţinta propusa este de circa 3.000 persoane pe luna. Un pranz costa intre 75 si 100 de lei. Heritage a fost catalogat de catre Ministerul Turismului cu patru stele, iar tinta proprietarilor este obtinerea unei stele Michelin.