National Geographic
22.00
Dezastre in aer: Atac peste Bagdad
Ar fi trebuit sa fie doar o livrare obisnuita a unui avion DHL, dar, la scurt timp de la parasirea Aeroportului Saddam Hussein din Bagdad, o racheta a
National Geographic
22.00
Dezastre in aer: Atac peste Bagdad
Ar fi trebuit sa fie doar o livrare obisnuita a unui avion DHL, dar, la scurt timp de la parasirea Aeroportului Saddam Hussein din Bagdad, o racheta anti-avion a lovit Airbusul A300, iar echipajul a fost aruncat intr-o lupta pentru supravietuire.
In noiembrie 2003, un grup de teroristi lanseaza o racheta antiaeriana sol-aer asupra unui avion DHL ce efectua un zbor de rutina spre Bagdad. Aripa stanga e cuprinsa de flacari, iar sistemul de directie e complet distrus. Remarcabil, pilotii ingroziti reusesc sa aduca pe pamant avionul avariat, o performanta unica pana la acea data. Acest succes neegalat a fost filmat de un elicopter militar american aflat in zona.
Dezastre in aer, ajunsa acum la al treilea sezon, analizeaza zece din cele mai socante dezastre aviatice din istoria recenta, scotand la iveala captivantele povesti umane ce se ascund in spatele fiecarei tragedii. Prin reconstituiri spectaculoase, filmari reale si marturii ale martorilor oculari, telespectatorii pot urmari ultimele momente de teroare traite de cei implicati, atat in aer, cat si pe pamant.
Fiecare episod surprinde aceste momente critice in detaliu, imbinand reconstituiri incredibile cu analize edificatoare.
TCM
22.10
28 de zile de Oscar: Doctor Jivago
SUA, drama romantica, 1965
Regia: David Lean
Compozitor: Maurice Jarre
Distributia: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger
Ecranizare dupa romanul lui Boris Pasternak.
"Filmul si-a pastrat vie frumusetea coplesitoare a imaginii de un mare rafinament vizual si artistic a lui Frederick Young si, in egala masura, memorabila si obsesiva partitura muzicala a lui Maurice Jarre." - Halliwell's Filmgoer's Companion - 1984.
Pelicula a castigat cinci premii Oscar: pentru cel mai bun decor, cea mai buna imagine, cele mai bune costume, cea mai buna muzica, cel mai bun scenariu, SUA, 1966. Premiul Globul de Aur, in anul 1966, pentru cel mai bun actor (Omar Sharif), cel mai bun regizor (David Lean)
Ce nu stiti despre Oscar
Ben-Hur (1959), Titanic (1997) si "Lord of the Rings: The Return of the King" au castigat fiecare ametitoarea cifra de 11 Premii Oscar (r).
Gigi (1958) si The Last Emperor (1987) au avut cele mai multe nominalizari fara nici o pierdere: noua premii obtinute din noua nominalizari.
Realitatea TV
22.00
Cap si Pajura
Emisiunea este un talk-show in care Emil Hurezeanu si Cristian Tudor Popescu supun atentiei si analizeaza cele mai importante evenimente din Romania sau din lume, de actualitate sau de preocupare generala. Domeniile de selectie a subiectelelor sunt din sfera politicului, mentalitatii, filosofiei sociale, a psihologiei colective sau individuale.
Emisiunea incepe printr-un pretext de dialog inedit: lecturarea unui fragment dintr-o carte de capatai a fiecaruia sau a un fragment relevant, indiferent de sursa.
Subiectul odata lansat, cei doi il dezbat pana la finele emisiunii. Diferenta de abordare a celor doi realizatori in privinta temelor discutate mentine dinamismul emisiunii.
TVR 1
22.00
Memorialul durerii
O istorie care nu se invata la scoala
Realizator: Lucia Hossu-Longin
Justitia varful de lance al represiunii - Procesele politice ale partidelor istorice
Episodul se refera la dizolvarea PNT si PNL, si marele proces politic al liderilor taranisti, proces care intrunea toate inscenarile si falsurile de care justitia lui Avram Bunaciu era capabila pentru a obtine "adevarul de clasa". Procesul a fost o varianta romaneasca a proceselor si executiilor de la Moscova din anii 1936-1938. In 12 octombrie 1998, Curtea Suprema de Justitie a casat toate sentintele penale din acest dosar ce numara 99 de volume si circa 40.000 de file
Hallmark
21.15
Campul salbatic
SUA, drama, 1999
Regia: Paul A. Kaufman
Distributia: Joanne Whalley, Sean Patrick Flanery, Cotter Smith, Alexa Vega
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Ruby (Joanne Whalley) incearca sa-si creasca fiica in mod decent si, in plus, sa aiba grija de ferma, mai ales dupa ce sotul ei a fost declarat disparut in misiune. In aceste conditii, ajutorul lui Tom (Sean Patrick Flanery), un tanar care calatoreste dintr-un oras in altul, este binevenit.
PRO TV
21.45
Real Madrid - Arsenal
UEFA Champions League
Fotbalul cel mai spectaculos, profesionosti idolatrizati de tribune. Microbistii stiu: in UEFA Champions League joaca cei mai buni fotbalisti din lume, semizeii sportului rege. Bani si glorie, talent si perseverenta, talent si profesionism, totul se leaga intr-o simpla pasa, intr-un simplu sut la poarta, cu alte cuvinte, in fotbalul in stare pura. Pentru microbisti inseamna poezie.
National TV
20.00
Formidabilul Fred
SUA, 1991, comedie
Regia: Ate de Jong
Distributia: Phoebe Cates, Rik Mayall, Marsha Mason, Tim Matheson
Desi in copilarie era o fetita plina de viata si de nestapanit de catre parinti, la douazeci de ani, Elisabeth se confrunta cu o mare problema: pare sa-si fi pierdut toata vointa de a le tine piept celorlalti si de a fi intr-adevar fericita. Dupa o mare dezamagire in casnicie, ajunge din nou in casa parinteasca, unde regaseste un prieten din copilarie... Un prieten mai special, insa, pe care in afara de ea nu il mai vede nimeni... Cu toate ca face numai boacane, el are o influenta buna asupra ei. Se pare ca Elisabeth mai are cateva lucruri de invatat de la un vechi prieten.
TVR 2 / Eurosport
Jocurile Olimpice de iarna - Torino 2006
12.00 Combinata nordica: Concursul de sarituri cu schiurile, pe trambulina mare (Eurosport)
13.00 Biatlon - masculin; 4 x 7,5 km stafeta (TVR 2)
14.55 Combinata nordica: Cursa de schi fond, sprint 7,5 km (Eurosport)
15.45 Curling: Turneele masculin si feminin, meciuri de baraj (Eurosport)
17.00 Patinaj viteza - masculin: 1500 m. Hochei: Canada - Cehia. Bob - feminin, 2 persoane - mansele III si IV (TVR 2)
20.30 Patinaj artistic: Concursul feminin, programul scurt (Eurosport)
21.30 Hochei: SUA - Rusia (TVR 2)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.