PUNCTUL PE EI
Comisia de Apel a FRF a respins actiunea lui Ionel Ganea. Altfel spus, suspendarea pentru 22 de etape dictata de Comisia de disciplina impotriva jucatorului ramane valabila. Reprezentantii Politehnicii Timisoara au anuntat ca vor c
PUNCTUL PE EI
Comisia de Apel a FRF a respins actiunea lui Ionel Ganea. Altfel spus, suspendarea pentru 22 de etape dictata de Comisia de disciplina impotriva jucatorului ramane valabila. Reprezentantii Politehnicii Timisoara au anuntat ca vor contesta deciziile primelor doua instante la Curtea de Arbitraj, instanta suprema si ultima in fotbalul romanesc. Convingerea mea intima este ca si aceasta tentativa de reducere a pedepsei va fi sortita esecului. De fapt, cred ca si cei care pozeaza in aparatori ai fotbalistului stiu bine ca impacheteaza vant. Pedaleaza insa la bicicleta fara lant doar pentru a fi banuiti ca nu-i abandoneaza la greu pe cei care au incercat sa le urce sacii-n caruta. Regia era previzibila. Dupa rabufnirea dementa din meciul Politehnica Timisoara - Rapid, cand fotbalistul l-a agresat pe asistentul Dorin Mudura, mi-am zis ca Ionel Ganea are doua sanse. Sa fie sacrificat sau sa fie sacrificat. Gestul sau separa atunci cu subtilitate parsiva reactiile marginalilor, impartindu-i pe acestia in doua tabere. Cea a acuzatorilor si cea a aparatorilor. Marsaluitorii care si-au ales vremelnic trasee diferite aveau sa se intalneasca insa in ritualul aruncarii peste bord a celui care a fost doar o victima a sforarilor diabolici. De o parte a baricadei s-au situat cei care, deocamdata, se mai afla alaturi de Ionel Ganea. In tabara adversa au ocupat pozitii cei care mimeaza candoarea de a se mai lasa surprinsi de golaniile din fotbal. Si unii si ceilalti se agita tumultuos, haotic si pe alocuri aberant doar cu intentia de a crea deruta. La mijloc au fost prinsi naivii, credulii prinsi in plasa impresiei false ca razboiul este adevarat, ca spectacolul incepe si se termina sub ochii lor. Acestia, nesesizand manevrele de culise ale papusarilor, cad in pacatul de a-l considera pe Ganea singurul si principalul vinovat, banuindu-l pe nedrept ca este capabil sa-si scrie singur scenariile. La mijloc a picat si Ionel Ganea. In pumnul sau a fost transferata violenta unor indivizi diabolici care in public fac reclama catifelei. Nici nu cred ca le-a fost greu acestora sa faca din Ganea carne de tun, antecedentele fotbalistului fiind bine cunoscute. In decursul timpului am avut o relatie de buna comunicare cu Ionel Ganea. Dar parerea de rau pentru situatia in care a ajuns nu ma impiedica sa recunosc faptul ca a gresit grav si ca sanctiunea pe care a primit-o este una cuvenita. Cred insa cu aceeasi convingere ca actiunea federatiei si a comisiilor sale nu va avea decat efectul frectiei la piciorul de lemn daca nu vor fi pedepsiti la fel de aspru, ba chiar si mai sever, derbedeii care amorseaza conflictele din fotbal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.