Evacuata din casa doar cu hainele de pe ea, bunuri „confiscate“ si tavalite de chiriasi. Toate acestea le-a patit o bucuresteanca, profesoara la Colegiul Tehnic de Arhitectura, dupa ce promitentii vanzatori nu au respectat clauza din ant
Evacuata din casa doar cu hainele de pe ea, bunuri „confiscate“ si tavalite de chiriasi. Toate acestea le-a patit o bucuresteanca, profesoara la Colegiul Tehnic de Arhitectura, dupa ce promitentii vanzatori nu au respectat clauza din antecontractul de vanzare-cumparare de a instraina imobilul promitentului cumparator. Mai mult, vanzatorii au incheiat ulterior un antecontract de vanzare-cumparare cu o alta persoana care a reusit sa intabuleze nu numai promisiunea de vanzare-cumparare, dar si dreptul de proprietate asupra imobilului cu pricina. Plangerea pentru inselaciune depusa la Parchetul sectorului 1 impotriva celor doi promitenti vanzatori s-a soldat cu un mare „NUP“. Politistii Sectiei 1 au dat dovada de neglijenta, ba chiar au incercat sa dicteze petentei reclamatia, iar cand aceasta a contestat metoda lor, a fost bruscata.

In anul 1999, Camelia Luiza Miron a incheiat cu sotii Maria si Dobre Parvan un contract de inchiriere pentru un spatiu, dobandit de cei doi in urma actului de vanzare-cumparare numarul 5082, incheiat cu SC Herastrau Nord SA la 16.10.1997. Spatiul este co mpus dintr-o camera de 9,32 metri patrati si o bucatarie de 5,26 metri patrati, cu acces la dependintele comune, situat in imobilul din strada Cihoschi numarul 11 - mansarda. Contractul de inchiriere a fost incheiat pe cinci ani stabilindu-se o chirie lunara de 100.000 de lei vechi. Motivul inchirierii a fost acela ca sotii Parvan nu aveau voie sa vanda apartamentul pe o perioada de cinci ani. Ulterior, intre cele doua parti s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare stabilindu-se un pret de 2.300 de dolari, echivalentul a 26 de milioane de lei in anul 1999. Din aceasta suma, vanzatorii au primit, asa cum declara in fata notarului, suma de 1.150 de dolari, urmand ca diferenta sa fie achitata pana la 1 decembrie 2007. Vazandu-se cu sacii in caruta, cei doi soti Parvan au incheiat un alt antecontract de vanzare-cumparare, cu o alta persoana, Robert-Florin Miron. Data la care a fost facut acest din urma antecontract este de 21 octombrie 2002, deci la trei ani dupa primul antecontract, „iar transferul de drept al proprietatii se va face la 16.10.2007“. Ulterior, Robert Miron s-a dus la Oficiul de Cadastru si Publicitate mobiliara Bucuresti Sectorul 1, unde judecatorul Andreea Raducanu si conducatorul Cartii Funciare, Camelia Adamov, au decis, prin incheierea 15567 din 20.11.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.