Se scumpeste zaharul cu 10% Pretul zaharului ar putea fi majorat cu circa 10% in urmatoarele sase luni, ca urmare a cresterii generale a costurilor pentru utilitati si forta de munca, a anuntat, ieri, Patronatului Zaharului din Romania. Pretul european al zaharului este de 1,1 euro, in timp ce pretul la poarta fabricii, in Romania, este de 2,2-2,4 lei, inclusiv TVA. Directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan, spune ca pretul mai mare la zahar s-ar putea face simtit in lunile octombrie, noiembrie, decembrie. (Mediafax) Creditele ipotecare, in crestere la BRD BRD a inregistrat o crestere semnificativa a volumului de credite ipotecare acordate dupa primirea avizului bancii centrale pentru normele proprii de creditare. BRD a fost a doua banca de pe piata romaneasca pentru care BNR a validat, pe 25 mai, normele proprii de creditare, care stabilesc un grad maxim de indatorare a populatiei de 70% din veniturile nete, dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta. Banca a lansat credite dupa noile norme in luna iunie, iar in cazul creditelor ipotecare, avansul minim nu mai este obligatoriu, daca clientul indeplineste o serie de conditii. (NewsIn)

Card cu dubla marca pentru cumparaturi Lantul de retail Carrefour si MasterCard au lansat un card de cumparaturi cu un buget de pana la 20.000 lei care poate fi utilizat pentru cumparaturi in tara si strainatate, la orice comerciant acceptant MasterCard. Totodata, se poate obtine numerar de la orice ATM care afiseaza sigla MasterCard si pot plati online pe site-urile care permit tranzactii electronice. Clientii pot opta pentru rambursarea capitalului, in sume minime, cu o dobanda lunara de 2%, sau integral, fara niciun cost, in cadrul perioadei de gratie de minimum 18 zile si maximum 47 de zile. (Iulian Budusan)

Piata imobilira se va supraincalzi Romania se numara printre statele care s-ar putea confrunta cu supraincalzirea pietei imobiliare, potrivit unui raport al grupului UniCredit. Dezechilibrele existente intre cererea de locuinte si oferta stimuleaza activitatea de constructii, fara o dovada clara a unei crestere rapida a preturilor, urmata de o scadere puternica, in pofida cresterilor din ultimii ani. Capacitatea de absorbtie a socurilor ramane ridicata in regiune, insa politicile macroeconomice prudente si monitorizarea atenta a creditului sunt esentiale. (Mediafax)

Transfer de credit gratuit la Cosmote Cosmote lanseaza un nou serviciu gratuit de transfer de credit pentru utilizatorii de cartele, care vor putea transfera de la unul pana la trei euro, operatiune ce se poate realiza incepand de vineri prin apelarea de pe telefonul mobil a unui numar. Utilizatorii cartelei Cosmote au acces la serviciu dupa ce au efectuat cel putin o reincarcare de la activare.