Ministerul Justitiei nu are nici o abilitare sa emita vreun regulament privind promovarea personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor, a decis, ieri, Consiliul Superior al Magistraturii. Plenul CSM a decis, totodata, scoaterea in afa
Ministerul Justitiei nu are nici o abilitare sa emita vreun regulament privind promovarea personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor, a decis, ieri, Consiliul Superior al Magistraturii. Plenul CSM a decis, totodata, scoaterea in afara legii a unui ordin al fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. Asociatia Sojust a cerut plenului CSM - "pentru a se stabili regimul juridic aplicabil carierei personalului de specialitate juridica din MJ, Ministerul Public, CSM, din Institutul National de Criminologie si din INM" - sa se pronunte asupra Ordinului emis de Monica Macovei cu o luna inainte de a parasi functia de ministru al Justitiei. Potrivit Mediafax, Sojust aprecia ca prin Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridica, cu functii de executie, asimilat judecatorilor si procurorilor, din MJ, aprobat prin Ordinul ministrului Justitiei "un element al carierei personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, promovarea in functii de executie, a fost scos prin vointa unilaterala a Ministerului Justitiei de sub controlul Consiliului Superior al Magistraturii". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.