Ieri a expirat ultimatumul pe care o grupare extremista l-a dat rromilor din Livorno, la data de 19 august, acordandu-le un termen de 20 de zile pentru a parasi teritoriul Italiei. Grupul Armat pentru Epurare Etnica a revendicat incendiul produs in
Ieri a expirat ultimatumul pe care o grupare extremista l-a dat rromilor din Livorno, la data de 19 august, acordandu-le un termen de 20 de zile pentru a parasi teritoriul Italiei. Grupul Armat pentru Epurare Etnica a revendicat incendiul produs in noaptea de 10 spre 11 august intr-o tabara improvizata din Livorno, in urma caruia patru copii de etnie rroma au murit arsi de vii intr-o baraca.

O tanara de 16 ani a murit ieri, in sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Constanta, dupa ce medicii s-au straduit o noapte intreaga sa ii salveze viata. Gabriela Elena Popa, din localitatea Sacele, a fost gasita miercuri dupa-amiaza de parinti, dupa ce inghitise un pumn de medicamente pe care le gasise prin casa. Fata era o eleva eminenta, dar lipsurile materiale i-au facut pe parinti sa o convinga, anul trecut, sa ramana la Scoala de Arte si Meserii din Sacele, desi avea note care i-ar fi permis sa intre la liceu in Constanta. Clasa a IX-a a terminat-o cu media 10. Acum urma sa inceapa clasa a X-a, dar gandul ca va merge la aceeasi scoala mediocra a chinuit-o atat de tare, inc&acir c;t s-a hotarat sa recurga la un gest extrem.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.