Adrian Cioroianu a fost „fascinat" de o scurta demonstratie facuta de pilotii romani din Lituania si le-a promis acestora ca va vorbi cu Melescanu despre noile avioane pe care le asteapta.

Ministrul roman de Externe aflat in Lituania a facut o vizita detasamentului roman (67 de militari) care asigura, timp de trei luni, politia aeriana a spatiului baltic cu patru avioane MiG 21 LanceR. Ministrul s-a urcat la bordul unui avion si, intrebat daca s-ar incumeta sa zboare cu un astfel de aparat, a spus: „De la «Top Gun» incoace, toti avem dorinta de a zbura". Potrivit NewsIn, la bordul MiG-ului, ministrul a fost deosebit de atent avind grija sa nu apese pe ceva periculos si sa nu atinga „butonul rosu".

Cind a depistat „o chestie rosie", Cioroianu l-a intrebat pe comandantul detasamentului, capitan comandor Laurentiu Chirita, daca este pentru rachete si a primit raspuns afirmativ. Ministrul a mai vrut sa stie daca exista o semnificatie aparte a culorilor in care este vopsit un avion si apoi a semnat in jurnalul de bord al avionului, primind in dar placheta misiunii Baltica 07 si un fanion.