Politistii portughezi care ancheteaza disparitia micutei britanice Madeleine McCann lanseaza o ipoteza-soc: fetita in varsta de 4 ani ar fi murit din pricina unei supradoze de somnifere.

Din luna mai se desfasoara operatiunile de cautare
Politistii portughezi care ancheteaza disparitia micutei britanice Madeleine McCann lanseaza o ipoteza-soc: fetita in varsta de 4 ani ar fi murit din pricina unei supradoze de somnifere.

Din luna mai se desfasoara operatiunile de cautare a micutei Medeleine McCann, ele transformandu-se treptat intr-o ancheta menita sa depisteze circumstantele decesului fetitei. Asta in conditiile in care trupul lui Maddie nu a fost gasit, iar recompensa oferita pentru orice informatie care ar duce la descoperirea ei este una record - 1,5 milioane de euro.

IN LABORATOR. Chiar si in lipsa trupului britanicei de 4 ani, politistii portughezi care ancheteaza cazul au lansat o ipoteza surprinzatoare. Potrivit publicatiei France Soir, citata de cotidianul britanic Daily Mail, specialistii cred ca Maddie este moarta, iar cauza decesului ar fi o supradoza de somnifere. Aceasta pista s-a conturat in urma analizelor efectuate de experti asupra autoturismului cu care familia McCann se afla in vacanta in Portugalia in perioada cand Maddie a disparut. Studierea fluidelor descoperite in portbagajul masinii inchiriate de Kate si Gerry McCann "demonstreaza ca fetita a inghitit medicamente, fara indoiala somnifere, in cantitati mari".

"Noi nu repetam zvonuri din alte ziare. Aceasta nu este o teorie, ci un fapt dovedit de autoritatile portugheze. Este bine sa pui in fata teorii si opinii, insa in final acest caz va fi decis pe baza dovezilor. In calitate de jurnalisti, am incercat sa stabilim ce dovezi sunt disponibile", spun surse din redactia France Soir. SuspectiNoile descoperiri sustin teoriile din Portugalia, potrivit carora sotii McCann sunt implicati in moartea fiicei lor si in ascunderea trupului acesteia. Gerry i Kate sunt considerati suspecti de anchetatorii portughezi, care i-au audiat din nou saptamana trecuta, spre indignarea britanicilor. The Telegraph scrie ca doi oameni de afaceri milionari care au dat bani pentru gasirea Madeleinei au refuzat sa contribuie la dovedirea nevinovatiei parintilor ei in fata justitiei.
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.