SUA - Doi frati "patati", scosi la aer
Doi puiuti de tigru siberian au fost prezentati publicului, zilele trecute, la Gradina Zoologica din Brookfield, statul american Illinois. In prima lor zi din afara custii, fratiorii tarcati au stat in permanenta cu ochii in patru dupa mama lor. Tigrul siberian, cea mai mare felina din lume, a devenit astazi o specie pe cale de disparitie.


AUSTRALIA - Copiii ajuta la curatenie
Cel putin 600 de micuti de la o scoala din Sidney, Australia, participa, la acest sfarsit de saptamana, alaturi de specialisti in protectia mediului la un eveniment prin care se urmareste constientizarea publicului cu privire la curatenia in locurile publice. Intitulata "Curatati lumea" si desfasurata in parteneriat cu Programul de Mediu al Natiunilor Unite, actiunea atrage ca un magnet tot mai multi oameni, mai ales din zonele sarace, care invata astfel sa recicleze si sa sorteze gunoiul, sa pastreze curatenia in jurul caselor, sa filtreze apa inainte sa o consume si sa faca economie la apa, informeaza AFP.


SEBES - Fabrica la un pas de demolare
Noua instalatie de producere a formaldehidei, construita de concernul austriac Kronospan pe platforma industriala pe care o detine la Sebes, ar putea fi demolata, deoarece nu are autorizatie de constructie si acord de mediu, a declarat comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, informeaza Mediafax. Popa a precizat ca, in stadiul actual, fabrica nu mai poate obtine acordul de mediu din partea Agentiei Regionale de Protectia Mediului si, de aceea, trebuie sa demoleze instalatia si sa aduca terenul in starea initiala, dinaintea construirii.


JOS TRADITIA! - Ursii panda, tinuti acasa
Diplomatii chinezi vor renunta, incepand de anul acesta, sa le mai ofere omologilor lor din alte tari ursi panda in semn de prietenie intre popoare. Cotidianul britanic The Guardian noteaza ca activistii drepturilor animalelor au convins autoritatile de la Beijing sa renunte definitiv la acest obicei vechi de mai bine de 1.300 de ani. Fiind o specie pe cale de disparitie, ursii panda gigant vor ramane in rezervatii si gradini zoologice, chiar daca instrainarea lor aducea castiguri de aproximativ un milion de dolari pe an.