Rugbistii romani au trecut, miercuri seara, la Marsilia, pe langa o mare surpriza la meciul de debut din Cupa Mondiala, ratand ocazia de a pune la zid puternica selectionata a Italiei, una din componentele "Turneului celor 6 Natiuni". Dupa un meci te
Rugbistii romani au trecut, miercuri seara, la Marsilia, pe langa o mare surpriza la meciul de debut din Cupa Mondiala, ratand ocazia de a pune la zid puternica selectionata a Italiei, una din componentele "Turneului celor 6 Natiuni". Dupa un meci tensionat, in care tricolorii si-au dorit enorm victoria, Italia s-a impus, cu 24-18 (8-0), spre dezamagirea veteranului Romeo Gontineac, care a bifat cea de-a patra sa prezenta la un turneu final al Cupei Mondiale. "Am vrut cu adevarat sa castigam, insa am facut prea multe erori si le-am oferit cadou puncte italienilor. Ne-au dominat in gramada. Au jucat si cu vantul de partea lor in partea a doua si au stiut sa profite de erorile noastre", a recunoscut componentul echipei franceze Aurillac. Conform statisticii, punctele echipei noastre au fost realizate de Alexandru Manta si Marius Tincu (cate un eseu), Ionut Dimofte (o transformare) si Iulian Dumitras (doua lovituri de penalizare). De mentionat ca in minutul 70, arbitrul Tony Spreadbury a dictat penalizare contra Italiei, dar Sorin Socol a bruscat un adversar si centralul a intors decizia, dictand penalizare impotriva "stejarilor", transformata de Ramiro Pez. Astfel, Romania ramane doar cu satisfactia punctului primit in clasament pentru ca a pierdut la o diferenta mai mica de sapte puncte, in vreme ce Italia a facut un pas urias spre obtinerea locului trei in grupa, pozitie care-i asigura automat prezenta la urmatoarea editie a Cupei Mondiale. Reamintim ca Romania face parte din grupa C si va mai intalni Scotia (18 septembrie), Portugalia (25 septembrie) si Noua Zeelanda (29 septembrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.