"Dumnezeu pe pamant", cum ii zice Mircea Badea, a explicat in ce materie trebuie sa-si dea acordul, in cazul unor fosti ministri aflati in atentia organelor de ancheta. Analfabet cum il stim, in problema atributiilor pe care le are, conform Constitut
"Dumnezeu pe pamant", cum ii zice Mircea Badea, a explicat in ce materie trebuie sa-si dea acordul, in cazul unor fosti ministri aflati in atentia organelor de ancheta. Analfabet cum il stim, in problema atributiilor pe care le are, conform Constitutiei si legilor tarii si iubit de cei asemeni lui, Dumnezeul analfabet s-a exprimat pe 13 septembrie intr-o "cuvantare" televizata despre educatie numindu-l pe ministrul invatamantului "corijent":
"Din pacate si nu spun din pacate, asa o fi constitutional, aaa (sic!), Curtea Constitutionala a stabilit ca nici un caz de fost ministru nu poate sa mearga in instanta, decat daca trece pe la Comisia Prezidentiala (a€¦)"!


Curtea Constitutionala (CC), conform comunicatului oficial al lui Basescu, din 12 septembrie 2007, a stabilit cu totul altceva:

"Ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procedura speciala, prevazuta pentru inceperea urmaririi penale fata de membrii Guvernului in activitate, se aplica si fostilor membri ai Guvernului"! Adica, "inceperea urmaririi penale", nu "trimiterea in instanta"! Bun! Ca Basescu nu stie ce a zis Curtea Constitutionala, e clar! Ca nu stie ce spun legile tarii, e evident! Dar, ca nu stie ce scrie in propriile comunicate, asta cum vi se pare? E beat, genial sau prost? Eu zic ca este Dumnezeu si recreeaza lumea de la un clondir la altul!


Asadar, "Comisia Prezidentiala" (in textul legii, "Speciala", dar nu aveti pretentia ca Basescu sa cunoasca legea!) este abilitata, conform "Deciziei Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007" si in baza Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, sa prezinte Presedintelui "un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii", in cazul dosarelor unor ministri sau fosti ministri. Adica, in conformitate cu articolul 16, din Legea 115, "Presedintele Romaniei este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie sau de procurorul general al Parchetului National Anticoruptie"!


Asadar, ce face Presedintele, conform Deciziei Curtii Constitutionale si Legii 115? Preia propunerea "Comisiei Prezidentiale" (sic!) sau decide impotriva ei, pentru a "trimite" un fost ministru "in instanta"? Nici vorba! El aproba la propunerea Comisiei Speciale doar inceperea "urmaririi penale", conform CC si Legii 115! Trimiterea in instanta este prerogativa procurorului, in baza unui rechizitoriu, acel procuror avand si atributul de a decide, dupa aprobarea data de Basescu pentru inceperea urmaririi penale, neinceperea acesteia, asa cum a fost in cazul ministrului Atanasiu!


Iata-l pe Dumnezeul analfabet erijandu-se si in procuror! Nici o mirare! In 2006, de Ziua Justitiei, conform comunicatului oficial, din 9 iulie, s-a erijat in judecator:

"(a€¦) Ori de cate ori voi observa mari discrepante intre modul cum a fost judecat, la o instanta, un caz si modul cum a fost judecat la o instanta superioara, intotdeauna voi utiliza institutia gratierii permitandu-mi chiar sa si judec (a€¦) Pana la urma si dumneavoastra aveti nevoie sa va dati seama cum judeca Presedintele!"


Sigur, domna€™ Presedinte, chiar si noi "avem nevoie" sa vedem cat sunteti de analfabet, ca sa nu zic "corijent" (scuzati, stiu ca "analfabet" si "corijent" nu au grad de comparatie, mai ales ultimul)! Eu, unul, cred ca sunteti Dumnezeu, dar "foarte" analfabet, ca sa zic asa! Sigur, in cunoasterea legilor si a Constitutieia€¦!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.