Doi primari din Oltenia, impreuna cu mai multi functionari publici ai administratiilor locale din Dolj si Gorj, s-au ales cu dosare penale. Primarul, viceprimarul si trei functionari publici din cadrul Primariei orasului Segarcea, judetul Dolj, au f
Doi primari din Oltenia, impreuna cu mai multi functionari publici ai administratiilor locale din Dolj si Gorj, s-au ales cu dosare penale. Primarul, viceprimarul si trei functionari publici din cadrul Primariei orasului Segarcea, judetul Dolj, au fost dati pe mana procurorilor pentru o presupusa implicare intr-o afacere dubioasa cu asfaltarea unui drum. In paralel, procurorii DNA au trimis in judecata un intreg lot de reprezentanti ai administratiei locale a comunei gorjene Sacelu, in frunte cu primarul Danut Rentea, acuzati ca au fraudat bugetul Comunitatii Europene cu aproximativ 175.000 de euro.

In urma cu doua zile, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj au declinat Parchetului de pe langa Judecatoria Segarcea un dosar privindu-i pe primarul localitatii, Nicolae Popa (59 de ani), pe viceprimarul Constantin Bobocel (65 de ani) si alti trei functionari, respectiv contabilul-sef al Primariei, directorul juridic si fostul sef al Serviciului salubritate. Acestia au facut obiectul unor cercetari privind savarsirea infractiunilor de abuz si neglijenta in serviciu, politistii propunand procurorilor trimiterea lor in judecata. Surse judiciare ne-au declarat ca cercetarile au demarat in urma mai multor denunturi ale unor consilieri locali si privesc atribuirea, in anul 2004, a unui contract de reabilitare a strazii Unirea, care strabate localitatea de la un capat la celalalt si care poarta denumirea de Drumul Judetean 561. „S-a retinut ca cei in cauza au incredintat, in anul 2004, o lucrare de asfaltare strazi in valoare de 400.000 RON societatii Domarcons SA, din Craiova, fara a organiza licitatie. La finalizare, Comisia de receptie a lucrarii a aprobat ilegal plata sumei de 10.200 RON prin includerea in situatiile de lucrari a unor cantitati mai mari de materiale decat cele folosite in realitate“, se arata in referatul IPJ Dolj.

Edilul din Segarcea: 'E un dosar politic>>
„Am aflat mai mult din presa ca sunt cercetat penal. Este un dosar instrumentat politic, avand in vedere ca sunt deja la al treilea mandat si opozitia vrea sa ma determine sa nu mai candidez si la al patrulea mandat“, ne-a declarat, ieri, primarul PSD din Segarcea, Nicolae Popa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.