Capitanul nationalei Romaniei s-a accidentat la meciul pierdut cu 1-3 in Germania si ar putea rata cel mai important meci din preliminariile Euro 2008, cel cu Olanda.

Seria de 14 meciuri fara infringere reusite de nationala de fotbal a Romaniei nu a insemnat nimic in fata Germaniei, tripla campioana mondiala si europeana cistigind fara probleme amicalul de miercuri seara, chiar daca tricolorii lui Piturca deschisesera scorul la debut. Din pacate, infringerea a fost dublata de accidentarea lui Cristi Chivu, existind riscul ca fundasul de la Inter Milano sa rateze si returul cu Olanda dupa ce a fost indisponibil la remiza de la Rotterdam. Capitanul reprezentativei Romaniei a suferit o disjunctie a umarului sting in prima repriza a meciului amical cu Germania, iar potrivit selectionerului Victor Piturca prezenta sa la meciul de pe 13 octombrie, de la Constanta, este incerta. „Accidentarea lui Chivu este foarte grava, i-a sarit umarul. Nu stiu cit i se va recomanda pauza. Cel mai dureros este ca am pierdut un jucator foarte important, care incepuse foarte bine jocul pe postul de mijlocas central. Exista riscul sa nu joace cu Olanda", a declarat Piturca, imediat dupa partida de la Köln. Accidentarea lui Chivu este deosebit de importanta in contextul in care Radoi este, de asemenea, indisponibil, iar Codrea este suspendat pentru cumul de cartonase galbene pentru meciul cu Olanda.

Lipsa de concentrare si lejeritatea cu care Germania a revenit pe tabela au determinat in mare masura reactii alarmiste in perspectiva meciului urmator din preliminariile CE. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus: „Meciul asta ne transmite: Atentie!", el fiind completat de directorul Ionut Lupescu: „Trebuie sa invatam din meciul cu Germania. In repriza a doua parca i-am invitat pe nemti sa marcheze. Am gresit foarte multe pase la mijlocul terenului si in aparare si i-am invitat in joc. Mai avem de invatat". Victor Piturca si-a mai cutremurat putin optimismul dupa acest „dus rece", subliniind inca o data ca meciul cu Olanda este unul „crucial" pentru Romania. Mutu a pus infringerea pe seama relaxarii, intepindu-l usor pe Marica, autorul unei ratari uriase la scorul de 1-0: „Cred ca ne face bine tuturor ca sa ne dam seama ca meciurile de o asemenea importanta, cum a fost cu Germania si cum va fi cel cu Olanda, trebuie tratate altfel si ca atunci cind ai ocazii nu trebuie sa ierti".

Presa germana, care in 2004 innegrea paginile cu epitete deloc magulitoare la adresa nationalei antrenate pe atunci de Klinsmann, a salutat in termeni elogiosi razbunarea. „A fost spalata rusinea amarului 1-5 din 2004", a scris publicatia „Der Tagesspiegel", iar „Die Welt" a constatat ca „nationala Germaniei continua zborul la mare altitudine". Cotidianul ,,Bild" a notat ca „Germania celebreaza

Poldi-Party", tot Podolski fiind erou si in „Berliner Kurier": „Carnaval cu printul Poldi – Zimbetul lui Podolski a revenit. Numele carnavalului sportiv de la Köln a avut un nume: Podolski. A asteptat 172 de zile sa reintre si a revenit cu gol dupa accidentare".