Asa cum era de asteptat, inceperea noului an scolar si situatia instabila din sistemul educational a provocat un nou scandal politic. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a atacat dur pe ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, pentru modul defe
Asa cum era de asteptat, inceperea noului an scolar si situatia instabila din sistemul educational a provocat un nou scandal politic. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a atacat dur pe ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, pentru modul defectuos in care a gestionat pana acum invatamantul si prin lipsa de participare la consultari cu Comisia prezidentiala pentru educatie.

Comisia prezidentiala pentru educatie s-a intrunit ieri intr-o forma largita. Ceea ce l-a scandalizat, in primul rand, pe Traian Basescu a fost faptul ca la aceasta intalnire au lipsit cei opt reprezentanti ai Ministerului Educatiei care au fost invitati. In opinia sefului statului, aceasta absenta de la consultari, in prag de inceput de nou an scolar, demonstreaza „lipsa de profesionalism“ in administrarea invatamantului romanesc, fapt pentru care a propus sa se semneze un pact intre partidele politice pe tema reformei in educatie, pana la sfarsitul anului. „Problema educatiei nu este o problema pe care o abordam pentru ca este la moda, ci pentru ca educatia si cercetarea au devenit prioritati majore in tarile UE. Proiectul trebuie sa mearga inainte, prima concluzie a fost ca nu trebuie sa incepem legi pe care apoi sa incercam sa le umplem cu ceva. Obiectivele majore sunt elaborarea de metodologii, de reguli pentru a ajunge la performanta ca elevii si studentii sa dobandeasca competente pentru fiecare etapa“, a declarat presedintele Romaniei. Mai mult, seful statului a precizat ca sub conducerea PNL a fost omisa realizarea unei profunde reforme curriculare si niciodata Ministerul Educatiei nu a dat atentie „unei abordari serioase a cercetarii“.

„Educatia are nevoie de o abordare nepolitica“


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.