Marturiseste ca bunicul sau este persoana la care se raporteaza. "A facut puscarie politica si nu si-a schimbat parerile. I-a murit un copil dupa aceeasi puscarie si nu a renuntat sa ne educe in acelasi spirit al libertatii de gandire", spunea jurnal

Marturiseste ca bunicul sau este persoana la care se raporteaza. "A facut puscarie politica si nu si-a schimbat parerile. I-a murit un copil dupa aceeasi puscarie si nu a renuntat sa ne educe in acelasi spirit al libertatii de gandire", spunea jurnalistul. Lucian Mandruta implineste astazi 40 de ani.

"Sufletul... nu il folosesc prea des" Daca ar fi sa o ia de la capat, ar alege sa faca avere pentru el, nu pentru altii, asa cum a facut pana acum. Recunoaste ca este mai timid si mai putin spontan si cel mai aproape se simte de cei care il citesc. Peste 15 ani se vede batran, la o sedinta cu parinti tineri, la scoala copiilor sai.

"Nu eu am imbratisat jurnalismul, ci el pe mine. Eu doar voiam sa schimb lumea. Si, cum in 1992 deja nu mai era loc in politica, am ajuns in presa.
Cred ca atuul meu este faptul ca lumea nu ma cunoaste destul, iar in ceea ce priveste minusurile... faptul ca ma cunoaste, totusi, un pic. Altfel spus, e mai greu sa faci rebranding decat branding...! Marea satisfactie pe care mi-a adus-o meseria mea sunt banii. Intristarile: ca nu pot sa fiu sincer si trebuie sa spun ca marile satisfactii sunt profesionale, bla, bla... Privind in urma, ma felicit ca ce-a fost mai greu a trecut. Adica am reusit sa traiesc 40 de ani si sa ajung la varsta asta cu trei copii in casa. Mi-as fi dorit insa sa se fi intamplat mai devreme. Sa fie baietii mei mari deja, ca eu sa pot pleca in lume cu vaporul. Asa, ii am de crescut!

Cred ca, daca iti odihnesti mintea, esti pierdut: se leneveste si nu mai are chef de nimic. Sufletul meu e odihnit, pentru ca nu il folosesc prea des.
Nu am o filosofie de viata. Sunt un om de dreapta, cred in libertatea  individuala si in responsabilitatea fiecaruia pentru viata lui. Visez. Dar nu povestesc despre asta. Idealist? Oricine are idei e idealist. Sigur, unii au idei de vanzare, altii le au gratis. Eu le dau ieftin!

Nu mizez pe spontaneitate cand sunt pe micul ecran. Spontaneitatea cea mai buna se pregateste din timp. Cea mai «mare» realizare a mea de pana acum este puterea de a merge la dentist. Regret ca n-am plecat la timp de acasa la Revolutie. Am intarziat o jumatate de ora si-acum platesc taxe ca toata lumea!

Daca as avea sansa sa schimb ceva in viata mea, ce anume as schimba? M-as orienta catre aceeasi meserie, insa as incerca sa fiu seful meu.
O intamplare ciudata? Mi s-au implinit toate asteptarile. Si, cu toate astea, nu sunt multumit. Nu e ciudat?

Cat despre ziua mea... O voi petrece cu prietenii, la o terasa. Ce-mi doresc de la noul an de viata? Timp. As vrea sa pun frana timpului, sa-l leg de picior cu o ghiulea, sa-i dau somnifer, sa-l imbat si sa-l incui in baie."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.