Operatorul aerian Alitalia a raportat, pentru primul semestru, pierderi de 211,1 milioane euro, in usoara scadere fata de nivelul de 220,2 milioane euro din perioada similara a anului trecut, si a avertizat ca rezultatele financiare ale acestui an vo
Operatorul aerian Alitalia a raportat, pentru primul semestru, pierderi de 211,1 milioane euro, in usoara scadere fata de nivelul de 220,2 milioane euro din perioada similara a anului trecut, si a avertizat ca rezultatele financiare ale acestui an vor fi mai mici decat se previzioneaza, transmite Reuters, citat de Mediafax. Guvernul italian a declarat inchis, in luna iulie, procesul, initiat in urma cu sapte luni, pentru privatizarea Alitalia, dupa ce si ultimul ofertant s-a retras, ca urmare a regulilor restrictive impuse. Autoritatile au transferat responsabilitatea gasirii unui cumparator conducerii Alitalia.Reprezentantii Alitalia au declarat ca rezultatele obtinute de operator, in acest an, vor demonstra o usoara imbunatatire fata de 2006, cand a inregistrat pierderi de 626 milioane euro, dar au avertizat ca acestea vor fi sub asteptari, datorita veniturilor scazute generate de trafic si grevelor angajatilor. Alitalia negociaza cu sindicatele pentru un nou plan de eficientizare. Compania este evaluata la 1,1 miliarde euro si nu a mai raportat profit din 1998.Alitalia a inregistrat venituri, pe primul semestru, de 2,31 de miliarde de euro, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pierderile operationale au scazut la 127 milioane euro.Autoritatile de la Roma au subliniat faptul ca vor sa isi vanda participatia, cat mai repede posibil.Lichiditatile Alitalia au scazut de la 893 milioane euro anul trecut, la 612 milioane euro la finele lunii iunie, iar pana la sfarsitul anului ar putea sa coboare pana la 300 milioane euro. Compania pierde mai mult de un milion de euro pe zi si are nevoie de o majorare de capital, dupa ce, in luna mai, a revizuit in scadere valoarea contabila a flotei de aeronave.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.