"Grupul armat pentru curatenie etnica" a revendicat incendiul produs in noaptea de 10 spre 11 august intr-o tabara improvizata din Livorno, in care patru copii romi de nationalitate romana si-au pierdut viata, si a amenintat cu noi atentate daca aces
"Grupul armat pentru curatenie etnica" a revendicat incendiul produs in noaptea de 10 spre 11 august intr-o tabara improvizata din Livorno, in care patru copii romi de nationalitate romana si-au pierdut viata, si a amenintat cu noi atentate daca acestia nu vor parasi Italia. Funeraliile copiilor ucisi in incendiu vor avea loc astazi. "Le acordam un termen de 20 de zile, incepand cu 25 august, sa paraseasca teritoriul italian si sa evacueze taberele de nomazi de pe tot teritoriul tarii. In caz contrar, in fiecare luna va avea loc un atentat intr-o alta tabara, cu consecinte chiar mai grave decat la Livorno", a avertizat gruparea, intr-o scrisoare trimisa catre doua publicatii italiene. Tinand cont de amenintarile gruparii si avand in vedere participarea numeroasa preconizata pentru funeraliile micutilor arsi la Livorno, primaria locala a pus la punct, in colaborare cu Prefectura si Chestura din localitate, un plan pentru asigurarea securitatii in zona. Funeraliile celor patru copii care si-au pierdut viata in incendiul din urma cu o luna vor incepe astazi dimineata, in Catedrala din Livorno, cu o slujba oficiata in rit ortodox. Potrivit Mediafax, la ceremonie, alaturi de subsecretarul de stat Gruia Bumbu, care si-a anuntat prezenta, vor fi prezenti zeci de reprezentanti ai autoritatilor politice italiene, din regiunea orasului Livorno. Primaria locala pregateste, pentru acest eveniment, o zona de la periferia sudica a orasului unde vor fi gazduiti cei aproximativ 200 de romi asteptati sa participe la funeralii. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.