Daca 50 Cent respecta pariul pe care singur l-a lansat, se va lasa de muzica pina la sfirsitul saptaminii viitoare.Desi rivali la nivel declarativ, cei doipar sa se inteleaga destul de bine In lumea hip-hop, extrem de competitiva si condimentata cu orgolii personale, provocari si conflicte consumate in media, un nou pariu incinge spiritele: 50 Cent versus Kanye West. Cu putin timp inainte de lansarea ultimului sau album, Curtis Jackson (50 Cent) a declarat ca, daca Kanye West vinde mai multe discuri decit el in prima saptamina de la aparitie, comparabila, ca importanta, cu primul weekend din industria filmelor, renunta la cariera solo. Asta in conditiile in care popularitatea lui 50 Cent se bazeaza pe sprijinul fanilor si recorduri la vinzari, iar cea a lui West pe recunoastere din partea criticilor. „Curtis", cel de-al treilea album al rapperului din Queens, a fost lansat in aceeasi zi cu „Graduation"-ul lui West, pe 11 septembrie. Cei doi au lucrat impreuna in studio pentru LP-ul lui 50 Cent, dar rezultatul colaborarii lor nu a aparut pe versiunea finala a albumului. Primele estimari legate de cifrele de vinzari arata ca „Graduation" a surclasat, cel putin in Marea Britanie si in SUA, albumul lui 50 Cent. La o zi dupa lansare, West a vindut cu 200.000 mai mult decit 50 Cent. Conform primelor rapoarte din SUA, pina la sfirsitul acestei saptamini, cifrele vor ajunge la 700.000 de copii vindute.

„Daca 50 Cent se tine de cuvint, nu vom mai avea parte de alte albume ale sale", a declarat marti Carl Mello, directorul de vinzari al lantului de magazine Newbury Comics , specializat pe Coasta de Est, citat de ,,L.A. Times’’. „La fiecare CD 50 Cent pe care il vindem, se cumpara doua copii din albumul lui Kanye", a completat Kristen Frederick, directorul de achizitii de la Amoeba Music din Hollywood.

Intre timp, West se declara revoltat fata de decizia MTV de a deschide MTV Video Music Awards cu un show marca Britney Spears, care-si anunta in acest fel intoarcerea in muzica. „Frate, nu i-a interesat decit ratingul! Stiau ca nu e pregatita pentru asta si au exploatat-o", a declarat rapperul, care a adaugat ca single-ul de deschidere ar fi trebuit sa fie „Stronger", de pe ultimul sau album. Primul performance al lui Britney Spears dupa trei ani a fost un fiasco. West a declarat pentru postul de radio Sirius Satellite ca asta a fost o „miscare gresita a MTV". Nu numai ca MTV nu i-a acordat show-ul de deschidere, dar, din cele cinci nominalizari, West nu a primit nici un trofeu VMA.

„Curtis" vs „Gradulation" Pentru ultimul sau album, 50 Cent a colaborat cu Dr. Dre, Eminem si cu Timbaland. Akon, Justin Timberlake si Nicole Scherzinger sint citiva dintre invitatii lui de pe acest album. Initial, 50 Cent trebuia sa lanseze „Before I self Destruct", dar a aminat evenimentul pentru 2008 si a iesit in aceasta toamna cu un alt meterial caruia i-a schimbat de doua ori titlul. Mai intii s-a schimbat de la „Curtis" la „Curtis S.S.K." (SoundScan Killer) si apoi s-a intors la alegerea initiala. Kanye West s-a hotarit in aceasta vara sa amine data lansarii celui de-al treilea album, „Graduation", pentru 11 septembrie. In acest fel, competitia dintre cele doua albume poate fi observata in timp real, fiecare declaratie in presa sau performance al artistilor influentind rezultatul pariului.

Ramineti la curent cu evolutia pariului lui 50 Cent, pe www.cotidianul.ro/select